"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, December 24, 2013

Resepi Neslo Cream Crackers.

Assalamualaikum
hye semua !

Hari ni Syira nak share resepi yang sangat simple tapi sedap !
jom cuba !



Bahan-bahan:

nestum
milo
susu pekat
susu segar/susu rendah lemak dutch lady
biskut cream crackers

Cara-cara:

Rendam biskut dalam susu segar (jangan keras sangat,jangan lembik sangat).

Lapisan 1:
Susunkan biskut yang direndam tadi dalam bekas/loyang.
Sapu nipis susu pekat dan taburkan nestum.

Lapisan 2 :
Susun biskut, sapukan susu dan taburkan milo.
Ulang langkah (lapisan) 1 dan 2 (ikut bilangan lapisan yg anda inginkan).

Akhir sekali, masukkan dalam peti sejuk semalaman.

*nak buh cream cheese pun boleh. :)

*susu jangan letak terlalu banyak nanti manis sangat sampai tahap pening petala ke lapan nak pengsan,semut pun lari muntah muntah :P


Jangan lupa like page baru Syira : BLOG SYIRA LOKMAN ! ^_^ terima kasihh yaaa

8 comments:

msredcheesecake said...

mesti sedap... kalau buat anak2 mesti suka...

NinaAz said...

senang jea ni! boleh try :)

Zara Nurhaidah said...

mcm sedap !! bab buat kuih muih, cookies , kek ke.. zara mmg xpro.. tp bab makan.. zara no1.. hohoho

Syahirah Ismail said...

wahh simple. bole try. thanks for sharing

Adib Site said...

Macam sedap je..

sYiRa LoKMaN said...

sila la try..tak susah pun..kejap je buatnyee..kalau terlmbik sangat biskut tu jgn risau...boleh jd mcm kek :)
sbb biskut tu kn lembutt jee..ingat..jgn bnyk susu..manis !
terima kasihhh ye..nnti insyAllah syira balas kunjungan anda..doakan syira :)

farrah hanim said...

wah !! nak try la nanti .. mesti sedap nih !!
>_< eh ! jom join GA kite !! http://farrahs-le-moustache.blogspot.com/2013/12/first-giveaway-by-farrah-hanim_22.html

sYiRa LoKMaN said...

hahaa...wajib try tauu..mudahhh jeee

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah