"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, June 6, 2014

HUKUM Pemakaian Inai.

Assalamualaikum
hye semua :)


Siapa suka pakai inai ?? goyang punggung goyang punggung...
hahha

udah udahh..jangan goyang lelebih..malu orang tengok :P
oke,sila duduk,sila duduk...
duduk sopan sikit yee..senyummm :)

nak tau takk ??
Syira tak suka pakai inai..tapi minat juga tengok orang pakai inai lawa je kann...
macam2 design ada..

Kalau nak pakai inai,boleh je..
..tetapi..
Sebelum memilih untuk memakai inai...ada sesuatu yang anda perlu tahu :)



dah faham semua ?
hehe..
nanti Syira nak pakai la..
time kahwin je..hehe...
malu pula cakap pasal kahwin ^_^
**tutup muka...

sumber : SebarkanBahagiaOnline

##Tetapi syira pernah dengar ceramah seorang ustaz yang agak popular..lelaki pakai inai haram walaupun time kahwin..
so..mana yang betul ? tolong dapatkan sumber yang lebih sahih ye and then tell me !
thanks
:)

18 comments:

YaNg AyEsHa said...

terima kasih kongsi info ni..baru konfident nak ukir kat tangan pasni..hihi..selalu pakai kat jari je

idzwa kamaruddin said...

dulu pakai tapi tak pekat kaler dia

Zara Nurhaidah said...

assalammualaikum syira.. k.zara dah balik.. salam jumaat.. =)

Ija Rased said...

baca entry ni, teringin pulak nak pakai inai. akan di usahakan la weekend ni.hihi

Ann Ishak said...

saya suka pakai inai daun tumbuk tu :)

MyCherita said...

Salam..singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #5 by mialiana.. salam jumaat, salam ceria dari MyCherita

Khai♥Rin : anies said...

suka pakai inai tp tgk mood
terima kasih krn berkongsi

Fiqa Nsz said...

Datang dari segmen kak Mia. Nice blog :)
official blog --> http://fiqansz.blogspot.com
Dan jemput join giveaway fiqa dengan hanya melengkapkan 3 syarat mudah ^^

1). Infinite Last Romeo Giveaway

GRAND PRIZE / TOP REFERRAL (1 winner):
1x Infinite Last Romeo Official Album

LUCKY DRAW (16 Winners):
1x MP3 shuffle + 2GB Memory Card (All copy of Infinite Album in it)
1x INFINITE Replica Jersey (all members available)
2x INFINITE Special Limited Edition Button Badges
1x Infinite Key Holder
1x INFINITE Button Badge
2x Notebook
8x Topup RM5

Giveaway end: 15 Jun 2014


*Click on the link below to enter:
INFINITE LAST ROMEO GIVEAWAY BY FIQA NSZ


2). Segmen Saya Nak Doodle 48 Jam by Fiqa Nsz

Hadiahnya:
Peserta terawal x5 - Doodle
Peserta Random x5 - Doodle

Segmen Tamat pada 7hb Jun tepat pukul 1 AM.

*Klik pada link dibawah untuk menyertai:
SEGMEN SAYA NAK DOODLE 48 JAM BY FIQA NSZ

cik amal said...

thanks untuk info ni.. amal ingatkan haram kalau pakai


amal singgah sini.. moga tuan blog dimurahkan rezekiii..aamiiin

Mia Liana said...

dah lama tak pakai inai....

#terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

shera said...

inai nie bagus untuk kesihatan jugak

tenku butang said...

huk2.. dulu masa kawen terlepas nak pakai inai yang corak2 tu sebab larangan org kata tak boleh pakai camtu.. rupa2nya dilarang lukis gambar haiwan je kan?

husna zahidi said...

husna suka pakai inai!! :)

Akif Imtiyaz said...

Salam Syira ...Tq atas perkongsian ..Hehehe nak bgtau jugak ni ..akak dah balik umah dahh ..

aniesa ahmad said...

suka pakai inai .. rasa best :)

nurerna hazwani said...

Kecik-kecik dulu suka pakai inai. skrg ni, tggu waktu kawen nanti.

Azhafizah Md Nor said...

last pakai inai masa kahwin hari tu :)

Iola said...

yeay..maksudnya boleh la kan inai corak2 tu hee thanks for sharing ;)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah