"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, June 12, 2014

Tips Kecantikan

Assalamualaikum
hye semua !

Raya dah nak dekat ni..confirm ramai yang nak cepat cantik? kann..
Macam2 produk kecantikan ada di pasaran yang kalian boleh guna tetapi
mana satu produk yang baik??

Nak guna produk pun ada caranya..
Nak cantik pun kena hati-hati tauu...
Nak urut urut muka pun ada teknik..

Kali ni Syira nak share tips yang Syira rasakan amat bermanfaat buat semua..
 tips yang dikongsi oleh Aisyah Maaras di laman facebook beliau...
Tips yang amat berguna and Syira yakin masih ramai yang tak tahu :)

siapa Aisyah Maaras ni??
haa..bagi yang tidak tahu..

Aisyah Maaras merupakan Mary Kay beauty consultan :D

Berjaya di usia muda ^_^

hehe..apa tunggu lagi ??
Jom baca tips yang beliau kongsikan :)


Sebagai pengguna yang bijak, anda seharusnya meneliti terlebih dahulu background product, kandungan product, adakah selamat untuk kesan jangka panjang & etc.



Tidak mengapa kulit tak putih yang penting kulit sihat & flawless. 

Berhati2 dengan produk pemutih yang sedang anda pakai. Anda mungkin meracuni kulit anda ! 
Kandungan dalam produk amat penting untuk anda ambil tahu.



Dalam kulit manusia memang dah ada collagen. 
Cuma ia aktif & tak aktif je. Jadi no such thing product yg mampu memberikan collagen pada kulit. 
Ia cuma membantu merangsangkan collagen yang sedia ada pada kulit untuk menambah baik kan sel kulit apabila ia kembali aktif. 
Ingat! kalau collagen di muka terlebih aktif anda akan mendapat kesan sampingan atas produk yang anda gunakan .


Cuba check dekat pencuci muka u all banyak buih or tak? 
pencuci muka yang bagus adalah pencuci muka yang kurang sangat buihnya. 
Kenapa? 
bila buih banyak, muka akan cepat kering & garis halus mudah keluar. Bila garis halus mudah keluar muka akan nampak berusia dari umur sebenar. 


Kebersihan mencuci muka tidak terletak kepada betapa kuatnya sentalan pada kulit. 
Ingat! jika anda terus menerus dengan cara itu, kulit muka akan cepat kendur. 
Cara cucian muka yang betul adalah harus dimulakan dari dagu, pipi, hidung & dahi (bawah ke atas) dengan urutan memutar. 
Barulah pori2 tu bersih ^_^


Kalau ada jerawat jangan sesekali gatal nak picit or sentuh taw! 
Why? kalau picit nanti boleh jadi parut degil yang susah nak hilang. 
Kenapa tak boleh sentuh? 
Sebab jari kotor even nampak bersih tapi sebenarnya belum cukup bersih & ini akan menyebabkan jerawat cepat membiak di kawasan lain.


❤Jika makeup di mata sudah penuh warna, Padankan dengan warna lips yang simple. 
And begitu juga sebaliknya


Sebelum tidur jangan lupa basuh muka & pakai night supplement. 
So bangun pagi tak ada la muka berminyak and barulah jerawat pun segan nak tumbuh !


Oke..dah faham kan semua ? :D
So selamat bercantik cantik ^_^

ehem !
dah alang-alang Syira share tips kecantikan dari Aisyah ni..
Syira nak tolong dia sikit :)

nak cuba produk hebat ?
Jom cuba Mary Kay !
confirm pernah dengar kan nama produk hebat ni :D
Antara artis hollywood yang menggunakan Mary Kay product is Celine Dion, Mariah Carey, Katty Perry and banyak lagi artis terkenal :D
Untuk lelaki pun ada ^_^ hehe..
cantik kan Aisyah Maaras ni ? ^_^

..if ada sebarang pertanyaan berkaitan tips kecantikan atau tentang produk Mary Kay itu sendiri, boleh berhubung dengan si cantik manis Aisyah Maaras di :

facebook : Aisyah Maaras
Instagram : @ecahmaaras 
No tel : ws 0126055880 
Call 01121321664 

9 comments:

Azhafizah Md Nor said...

Mary Kay memang berkesan.pernah pakai dulu..tapi tak mampu teruskan sebab agak mahal..huhu

Eimma Esmail said...

nice sharing syira. baru tau... hhehe

RDZ Z said...

Thanks Syira..Kita masih tercari-cari product yang sesuai..

Nadia Johari said...

kalau mahal tak pakai kot..

Mimi Azirah said...

Perkongsian yg bagus

Nur Inani said...

nice sharing :)

Akif Imtiyaz said...

Satu kebanggan untuk orang muda ..muda2 dah berjaya ..Tahniah ..Jom cuba produk ni mana tahu sesuai ngan diri kita .. Kak Lay takleh nak main cuba2 produk kulit akak ni sensitif sikit huhuhu........

Iola said...

sangat flawless ! suka tgk..Mary Kay dari negara mana ye?

nasuha chua said...

Dallas, us

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah