"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, June 17, 2014

Koleksi Resepi by Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua!
Kali ni Syira nak share semula SEMUA resepi yang Syira pernah buat khas untuk anda yang rajin nak memasak ! ehehe..
lelaki ke perempuan ke harus rajin masak tau ^_^
tak pandai tak apa, janji RAJIN ! :)

Chocolate Praline - [KLIK]
Kek Coklat - [KLIK]
Lasagna - [KLIK]
Kek Lapis Pelangi - [KLIK]
Neslo Cream Crackers - [KLIK]
Baked Macaroni Cheese - [KLIK]
Apam polka dot - [KLIK]
Puding Roti - [KLIK]
* Roti Strawberry Chocolate - [KLIK]


Gulai Tempoyak Ikan Keli - [KLIK]
Sambal Tumis Ikan Bilis - [KLIK]
Sambal Kering Ikan Bilis Kentang - [KLIK]
Gulai Taucu - [KLIK]
Sotong Masak Sambal Kacang - [KLIK]
Lontong - [KLIK]
Creamy Butter Prawn- [KLIK]
Ikan Tiga Rasa - [KLIK]
Telur Masak Sambal - [KLIK]
Sotong Kicap Masak Taucu - [KLIK]
Nasi Goreng Ayam Madu - [KLIK]
Ikan Goreng Samabal Cili Padi - [KLIK]
Tempe Goreng Jawa - [KLIK]
Udang Masam Manis, Samabal Tumis Sotong, Tumis Labu Air, Air Asam, Daging Rebus, Guli Lemak Udang - [KLIK]


Sayur Campur Sos Tiram - [KLIK]
Brokoli Bersos Tiram - [KLIK]
Kailan Ikan Masin - [KLIK]
Sup Sayur Campur - [KLIK]
Kaangkung Goreng Belacan - [KLIK]

* resepi dari google.. (ada yang tak ada rezepi tu pandai2 la kome search google kan adooo ) hehe..

selamat mencuba ! ^_^

8 comments:

Maria Hasun said...

rajin benor. kita tak pandai masak n tak rajin masak un tau :(

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Yeayy. Nak try semua resepi yang syira sharekan ni. Memandangkan ena ni tengah cuti, rasa nk belajar memasak

Akif Imtiyaz said...

Wah wah wah banyaknyer resipi Syira ..Ok la tu kita ni wanita kena la tahu masak kan ...Selamat memasak ..

Budak Kampung said...

byknya resepi..bgs2

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Wah banyaknya resepi Syira... Masa lapang nanti boleh zumal belajar buat :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Thanks 4 sharing Syira...=D

Zara Nurhaidah said...

wa... byk entry pasal menu makaann.. jom try2.. =D

Azhafizah Md Nor said...

wahh banyak resepi syira..rajin syira masak :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah