"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, June 1, 2014

Mix Fruit Caramel

Assalamualaikum
hye semua !

Jom cuba resepi mudah dan sihat ^_^
makan buah pula kita yee :D

Bahan-bahan :

Mix fruit * apa sahaja buah yang anda suka
Gula
Gula melaka
Air

Cara-cara :

Masukkan 3 sudu gula dalam periuk.
Letakkan periuk atas dapur dan panaskan dengan api yang perlahan.
Kemudian masukkan sedikit gula melaka dan 1 cawan air.
Kacau sehingga sebati. 
Biarkan sehingga pekat dan kekuningan.

Potong buah buahan mengikut citarasa anda dan salutkan buah buahan tadi dengan sos caramel.

SELAMAT MENCUBA ! :D


17 comments:

Normi Nieza said...

yummy..:)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum..syira,

wah... boleh cuba nie.

mselim3

aRz MoHa said...

menarik. makan buah baik untuk kesihatan. boleh amal selalu

cikmisi leen said...

wahh .. macam sedapp ja.. simple jer neh.. nak kena try neh.. hehe ~ :)

Akif Imtiyaz said...

Salam hujung minggu Syira ..Wahh simple jer ni boleh lerr akak buatkan utk anak nanti ..Tq Syira

Ayuni Sara said...

nyum, nyum...sedapp nyeee....nak try, nk try!! TQ sharing hee

~Noor Aziemah~ said...

Yummy! Sedapnya!!! Nak try...

tiey smilez said...

Yummy, mmg sedap. :)

Fizi Zaidi said...

bagus kalau makan buah,..tapi x setiap hri dapat makan buah..ikot mood huhu

Adam Faiz said...

Perkongsian yang menarik :)

Fify Firdausi said...

cm best dan senang je resepi ni.. blh try nie. :)

husna zahidi said...

menu sihat!! :)
husna tak makan kiwi dgn strawberry..:(

Azhafizah Md Nor said...

wah sedap ni..pasti manis

Wan Maruzen Wan Husain said...

boleh try ni..menarik je.

Wan Maruzen Wan Husain said...

menarik je...boleh try ni.

aniesa ahmad said...

yummy .. ~~ ada masa boleh try :)

Iola said...

my favourite heeee

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah