"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, April 9, 2014

Blog review # Pengomen Tegar Mac.

Assalamualaikum
hye semua :)

Ingat lagi tak yang Syira janji nak review blog yang pemiliknya rajin tinggalkan komen di blog Syira?
Sebenarnya, Syira hampir terlupa untuk review blog 3 blogger hebat ni ..hehe
maaf ya, nasib baik semalam Syira teringat, terus buat entry :D

❤ WELCOME TO MY BLOG ❤

oke ! jom kita mulakan dengan blog http://akifimtiyaz3.blogspot.com/
Memang boleh jangka pemilik blog ini akan jadi pengomen tegar teratas kerana setiap entry di blog Syira pasti diterjah oleh beliau :D
Syira pun baru sahaja berkenalan dengan akak ni, baik dan ramah orangnya :)

Satu yang Syira perasan ialah, blog berwajah baru tapi still..merah :D
simple tapi cukup kemas !
masuk je blog ni satu yang pasti ialah dipenuhi gambar comel anak kecil bernama akif imtiyaz.
manis je ada lesung pipit macam syira..hehe..
Syira suka juga jenguk blog ni sebab banyak perkongsian menarik seperti motivasi, kata-kata kebaikan, tutorial dan giveaway awesome !

btw, Tahniah ye sebab menang giveaway dr abah careno..hehe..Syira pun menang juga :D
sep sikit ! yeahhh !


Blog Wafi Remli
Blogger hebat yang seterusnya ialah http://wafiremli.blogspot.com/

HIJAU warna yang menjadi pilihan untuk menghiasi bog ini. 
Aman warnanya dan sejuk pandangan. :)
Syira sukakan unsur islamik yang diterapkan oleh blogger ini.
Beliau banyak berkongsi ilmu tentang islam, cerita tauladan, tazkirah, giveaway, review dan sebagainya :)
Untuk pengetahuan semua, ada juga tutorial di blog beliau, tutorial tentang apa?
haaa..itu kena cari di blog Wafi Remli ^_^

Mula berblog sejak tahun 2010, setahun lebih awal dari Syira :)
Susun atur blog kemas dan Syira rasa amat sesuai dengan jiwa beliau..kan kan kann ?
hehe..
Banyak isu semasa turut dikongsikan beliau, jadi..jom ramai2 follow :D
Mari sama sama merapatkan ukhwah ^_^

Blog Sihatimerahjambu

Blog terakhir yang bakal direview kali ialah ialah http://www.azhafizah.com/.

Siapa tak kenal dengan Kak Fiza kan :D
blogger ramah yang baik hati ni..hehe..akak ni suka PINK !
Yeay ! sama macam Syira :D

Azhafizah merupakan fulltime housewife, fulltime blogger and freelance graphic design. 
Mula berblog sejak tahun 2009.
Sesiapa nakkan kepakaran untuk design blog, button badge, header, buat vector potrait dan sebagainya, jangan malu jangan segan, terus berhubung dengan akak fiza ni.
InsyaAllah hasilnya tip top !

Syira pernah menang header dari Giveaway Birthday Azhafizah.
Hadiah yang ditawarkan 1 header tapi Syira dapat 2 header :D
Best kan?..and sekarang Kak Fiza sedang design comel2 blog Syira Lokman ^_^
Nantikan perubahan blog Syira ni ye :)

smile

Alhamdulillah, selesai sudah :)

Terima kasih kepada semua  :)
jom terjah and follow blog blogger hebat ni ye !

terima kasih juga buat semua yang memasukkan syira dalam bloglist blog anda ^_^

Kadang Syira sendiri tak sempat nak terjah semua blog ..maaf ye :)
Maafkan salah silap Syira sepanjang berblog ni and insyaAlah Syira akan cuba menulis entry2 yang lebih baik :)


12 comments:

sha dhira said...

mereka awesome dan rajin komen..

msredcheesecake said...

tiga2 da memang follow...

Farah Waheda Wahid said...

tahniah kepada mereka2 ini kerana telah direview oleh syira...keep on blogging healthily...

Sally Yatiey said...

Tahniah buat yg tersenarai ;D

Nurfaezah Abdullah said...

fae singgah sini :D

Akif Imtiyaz said...

Tq Syira .... Alahai tang mana yg hebat tu ... Blog Kak Lya ni blog baru setahun jagung huhuhu..Dulu ader la satu blog tapi dah TERMINATE sbb mcm2masalah ...Ni buat blog ngan nama anak ... Thanks again Syira sudi REVIEW blog Kak Lya ..Tq tq tq ..Tahniah jugak menang kat blog Abah Careno Ya

Bahrain said...

Satu penghargaan yang terbesat dapat direview dari tuan punya blogger.

Azhafizah Md Nor said...

Terima kasih syira review blog Fiza..tahniah untuk yang lain juga :)

Wafi Remli said...

Apasal tiba2 blushing plak ni...erk

Wan Maruzen Wan Husain said...

BW sini...

Maria Firdz said...

Mreka mmg yg terhebat... Tahniah..

Zara Nurhaidah said...

wahhhh.. kalo hasil tgn sisi fiza mmg tbaik =D

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah