"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, April 20, 2014

Nak Syira follow atau terjah blog anda ?

Assalamualaikum
hye semua !


Nak Syira follow atau terjah blog anda ?
Hari nak Syira nak cerita sikit, Syira bukan blogger sepenuh masa. :)

Syira utamakan blogwalking berbanding balas komen di entry sendiri ye, sebab tu kadang tak perasan kalau ada yang singgah blog Syira .Lainlah kalau komen banyak2..memang Syira perasan..hehe..

Syira lebih suka jalan2 tengok blog orang lain,kadang jadi silent reader, kadang jadi pengomen tegar :D
hehe..
Kalau buka blog je, Syira akan update entry, publish komen dan blogwalking.
Bila ada masa lebih baru balas komen anda di blog Syira, bukan tak balas langsung :)

Sebabnya kekurangan masa.

Kalau asyik balas komen di blog sendiri tapi tak blogwalking, tak best juga, tak dapat nak kenal2.

Syira kurang ramah untuk berbalas komen/sembang di twitter atau facebook kecuali mood terlebih rajin, hehe..

so, ada cara kalau nak Syira follow atau tinggalkan jejak di blog anda.


  1. Join GA Syira sebab Syira akan follow peserta.
  2. Tinggalkan link blog di Blog Syira Lokman (FB) bila Syira tulis "tinggalkan link, nak blogwalking". Syira akan follow dan buat entry khas untuk promote blog anda.
  3. Komen banyak2 di blog Syira sampai Syira perasan kehadiran anda :D
Syira akan follow apa sahaja jenis blog, jangan risau ye :)

Hehe..maaf yee...Syira akan cuba balas kunjungan anda.
sekarang ni setiap jumaat, sabtu dan ahad Syira kena teman mama jaga opah, tunggu je entry autopublish ye :)
Sekiranya ada apa2 pertanyaan, boleh berhubung dengaan Syira di fb :)



7 comments:

nuna said...

HAI FOLLOWER KU: JOM JOIN

http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/04/giveaway-saya-nak-skirt-free-itu.html

Akif Imtiyaz said...

Wah ah wahmmg rajin betul la adik akak sorang nie...

Siti Hajar said...

Kadang-kadang, bila tiba masa busy tu, memang tak sempat nak g blogwalking dan balas comment. Hajar pun sama. But, we try our best kan ^^

Eimma Esmail said...

tak sempat nak drop komen cam slalu. dah jadi silent readers skarang. hhehe... takpa, habis praktikum.. kita pulun baca entry lepas. hehehe

Wafi Remli said...

Jaga opah elok-elok, cucu mithali

Zara Nurhaidah said...

btol tu.. kalo daa busy.. mmg xsempat nk ziarah rakan2 blogger.. have a nice day syiraa.. =D

Aimi Farhana said...

bagusnya syira ni. U care about people more than urself. Keep it up girl! Love ur style :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah