"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, April 8, 2014

Cara menghukum orang yang buat salah.

Assalamaualaikum
hye semua :)

Kadang kadang bila ada orang buat salah/jahat dengan kita, kita akan balas dendam kan?
Kali ni cuba tukar :D

"Cara terbaik untuk menghukum orang yang berbuat salah pada kita adalah dengan berbuat baik kepadanya"

Susah tapi cuba ..yang penting sabar :)

#Kenapa Syira suruh cuba?
sebab Syira pernah buat and ternyata berjaya :)


13 comments:

msredcheesecake said...

muda2 dulu akk takde la sampai balas dendam, maki je...hheee... skang ni, doakan supaya dia insaf, lagi senang...kita pun tak stress...

Ija Rased said...

setuju..akak apply dengan student akak.alhamdulilah...syukur sangat

Nurfaezah Abdullah said...

last night i had a fight with someone sampai terlintas dalam fikiran fae nak take revenge one day. dia aibkan fae. geram betul. walaupun masing2 dah minta maaf tapi sakit hati jugak bila terkenang kan pasal semalam.

Akif Imtiyaz said...

Kalau dah buat salah jgn la lupa mintak maaf ya ...

fazianbatrisyia said...

semoga kebaikan tu, dpt semula utk kita...& sengketa x berpanjangan

Naniey Jemiey said...

kak naniey skg senyum je bila dapat tahu ada org buat jahat dgn diri neh selagi tak memudaratkan dan selagi perbuatannya itu tidak melampau..

aina izati said...

Waalaikummussalam :)
Yea, betul tuu. Kita tergolong dlm kalangan org yg bijak, kalau kita berperilaku sebegitu. :)

Wafi RA said...

ikut cara Rasulullah SAW ajar

Azhafizah Md Nor said...

begitulah sebaiknya :)balas dengan kebaikan.

Mieroal Amieroal Ramly said...

Tapikannn..kalau jenis orang kepala batu/emo ni memang tak pandai kot nk berbaik..sakit nye hatiii

Wan Maruzen Wan Husain said...

Thanks for info dear...

Maria Firdz said...

Begitu lah sebaiknya

Zara Nurhaidah said...

belajar ntuk mmaafkn.. insyallah =')

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah