"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, January 15, 2014

Cara Nak Menang Top Referral.

Assalamualaikum
hye semua !



Syira nak bagi simple tips untuk kowang .
Selalu join giveaway mesti banyak je yang pilih pemenang berdasarkan top referral kan ?
And Syira pernah juga beberapa kali jadi top referral..rezeki :) alhamdulillah !
Kali ni Syira nak share cara nak menang top referral tu.

  1. Selalu share entry giveaway/segmen kat facebook/twitter. (ni memang Syira selalu buat)
  2. Share entry kat google+.
  3. Letak banner giveaway/segmen kat sidebar blog kowang. Kalau rasa panjang sangat, buat scrollbar.
  4. Ajak rakan rakan blogger lain join giveaway/segmen tu.
  5. Bila ada blogger yang tanya "siapa ada buat giveaway/segmen..tinggalkan link,nak join !".. so, cepat2 la kowang tinggalkan link.
Tak mudah, tak payah ! jom buat !
Semoga berjaya jadi top referral ^_^

12 comments:

arina abdul rahman said...

wahh.. tq.. tips yang berguna :)

Nur Shafiq said...

terima kasih Syira :) nice sharing

Asha Lya said...

kena rajin promote

cik kiera said...

Nice tips :D

Wafi Remli said...

Yang penting rajin, tapi masa sering jadi kekangan...

Phoebe said...

Thanks for sharing these useful tips Syira.. ^^

Azhafizah Md Nor said...

Good Sharing Syira..wahh bolehlah jadi top referral lepas ni kan :)

Iola said...

waa..terima kasih untuk tips awesome ^^

sYiRa LoKMaN said...

hehe...so lepas ni raai lah berebut nak jadi top referral kannn :D jom cuba !

Dzureen Darwis said...

thank you for the tips :)

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dik...terima kasih atas tips kat atas...InsyAllah nak ikut cara adik ni...mana tau Akak pun leh jadi top referral...hehe..

Eellee Nana said...

Wahhhh..tips bgs ni

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah