"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, January 1, 2014

Pencapaian dan detik indah Persekolahan.

Assalamualaikum
Hye semua

Kita baru je masuk tahun 2014..
tiba tiba rasa sebak rindu 2013..
Persekolahan pun nak mula dah  :) Selamat Bersekolah adik adik ^_^
Jangan nakal ponteng kelas..!
Sebelum ni ada yang suruh Syira cerita pasal diri sendiri kat blog, perkembangan terbaru tapi Syira jarang cerita kan.
Semalam Syira tengok semula sijil2 yang Syira ada..banyak, Alhamdulillah !
Kali ni untuk tahun baru Syira nak share pencapaian yang Syira peroleh dari sekolah rendah sampai la tingkatan 6.
Memori yang mematangkan usia. :)


SEKOLAH RENDAH
UPSR
ANUGERAH NILAM
KAWAD KAKI
JAWATAN KHAS KOKO
KE 3 - KAWAD KAKI
-
-
-
-
-
SEKOLAH MENENGAH FORM 1-5
PMR
FASILITATOR
PEMBANTU JURULATIH KAWAD KAKI
PENCAPAIAN FORM 1
PENCAPAIAN KESELURUHAN FORM 2
SPM
-
-
-
-
-
-SEKOLAH MENENGAH- FORM 6
PENGAWAS KOPERASI
JOHAN - KAWAD KAKI NGO PUTERI
KETUA PLATUN TERBAIK - NGO 
PELAJAR SAHSIAH GEMILANG.
RESULT SEM 1 -STPM
RESULT SEM 2 - STPM
Ada lagi sijil ketua platun dan medal larian yang belum dituntut, tunggu time result keluar la baru ambil..hehe..malas nak pergi sekolah lagi.
Syira juga pernah menyandang jawatan sebagai 
Pengawas pusat sumber, Pembimbing Rakan sebaya,
Ahli Lembaga Koperasi, Wartawan Sidang Redaksi dan sebagainya.

Cukup la share sikit je sijil ni kan..kowang pun malas nak tengok banyak2..hehe..
bila tengok sijil2 ni rindu zaman sekolah. Rindu kawan-kawan, cikgu...semua orang :)
Suka duka semua ada.
Allah..Hebatnyaa kehidupan ni kan :)
Syira bukan nak menunjuk, Syira tak hebat mana
tapi syira nak orang nilai semula kenapa perlunya belajar dan mencipta pengalaman serta rasai sendiri nikmat yang kita peroleh hasil usaha kita.
Sebenarnya nak dapatkan semua ni, macam2 Syira lalui,sakit perit...
tapi bila berjaya..Allah ! nikmatnya :)

Kowang pun jom la share pencapaian and detik indah zaman persekolahan :D

NI FAIL KHAS UTK SEMUA SIJIL SYIRA.

Alhamdulillah Ya Allah,
sekarang Syira secara tidak rasminya berusia 20 tahun. :)
cepat je masa berlalu kann . :)
Sekarang Syira tengah cuti,tunggu result STPM Sem 3 (akhir) dan result PBS..
InsyaAllah kalau ada rezeki..bulan 9 sambung degree :D yeay !! 
wish me luck oke..
doakan Syira berjaya dunia akhirat ^_^ Doa yang amat Syira harapkan.

Andai kamu jatuh, jangan malu untuk bangkit, 
tepis segala perit ..insyaAllah
Saat kamu bangkit, kejayaan dicipta menangkis segala pahit.


15 comments:

msredcheesecake said...

Banyaknye sinil...mesti aktif ni....

Mime MF said...

banyaknya sijil awak...mmg terbaik lah..:)

Mas Zull said...

assalamualaikum syira...tahniah2 yer...:)

Elvy Nellysha said...

tahniah !
:)

♥WanieyZuki♥ said...

wish you good luck sis! :D

Invisible Me said...

Wahhh. Banyak Sijilnya :)

Azhafizah Md Nor said...

rindu zaman sekolah kan :)

BTW,Fiza dah promote blog syira dalam kategori fesyen
http://www.azhafizah.com/2014/01/cara-blogger-berfesyen.html

sYiRa LoKMaN said...

aktif la juga..kebnykknnya kawad kaki.hehe..thanks semuaa..terus support syira oke ^_^

Ayue Idris said...

amboi..byk nye..

jmput join GA ye ('',)

http://mii-and-himm.blogspot.com/2014/01/birthday-giveaway-by-cik-ayue.html

MamaHarriz said...

amboi byknye sijil.follow here.

ain syafieqa said...

semoga terus success..salam kenal. =)

http://www.whiteroses2013.blogspot.com/

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulillah....rezeki atas usaha dan doa..thanks ! ^_^ salam kenal semuaaa

zulhilmi tempoyak said...

tahniah...!!!

rindu juga zaman sekolah dulu.. sob3..

sYiRa LoKMaN said...

zulhilmi : kannn..semua og mesti rindu zaman skola..hehe

tq ye :)

Adni Yakin said...

Tahniah ! Saya pun lepasan STPM 2014 juga...bulan tiga ni keluar result...mungkin x setinggi akak...doakan saya juga ya :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah