"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, January 28, 2014

#tips # blogging- tambah follower !

Assalamualaikum
hye semua !

Selamat hari Selasa :)
Hari yang indah ni jom sama2 berzikir dan memuji kebesaran Allah, moga perjalanan hidup kita di dunia terus diberkati ^_^

Kali ni nak share satu tips macam mana nak tambah lagi follower, tingkatkan trafik blog and dapatkan link blog yang banyak untuk blogwalking ..


Siapa suka giveaway ??
mestilah suka kann..follow syarat yang simple and dapat hadiah !
Giveaway/ segmen ni merupakan salah satu cara untuk tambah follower,  tingkatkan trafik blog,blogwalking
daaannnnnn dapat hadiah ! hehe..

Selalunya bila kowang join giveaway/segmen,penganjur akan senaraikan semua peserta yang join and masa ni la kowang akan dapat manfaatnya :D
Bila ada yang terjah blog kowang secara tidak langsung mereka tertarik melihat blog kowang yang cantik menarik tertarik tuu and terus follow !

simple kann ??

oke jom !
Syira nak ajak kowang join giveaway yang baru dan sedang berlangsung ~


Syira sponsor :

  • Meaningful Birthday Giveaway by Yaya.[KLIK]
  • February Special Giveaway by Humai, Iera & Fasihah. [KLIK]
  • First Giveaway by Sarah's Story. [KLIK]
  • First Giveaway by Stifazara. [KLIK]

Syira join :
  • Giveaway World Hijab.[KLIK] 
  • Giveaway CNY by Dedeq [KLIK] 
  • Review Blog Bersama Fara.[KLIK] 
  • Opzzpinky GA 2014 by Sharina. [KLIK]
  • Pencarian Bloglist by Fiona Ellallynx. [KLIK]
  • Giveaway Birthday Azhafizah.[KLIK]
  • Super Duper Awesome Giveaway by Hannan. [KLIK]

Apa yang bestnya, kebanyakkan giveaway di atas ni, menawarkan lebih dari 45 hadiah ! memang banyakk kannn and ada penganjur yang berikan hadiah kepada semua peserta yang join !
tu la best.. :)

12 comments:

Asha Lya said...

Insyallah jika brkesempatan kita akan join

Muhammad Taufiq said...

Mohon singgah ke blog saya :)

awksweetgitu.blogspot.com :)

Iola said...

waaa nanti nak join lah ^_^ thanks for sharing

Zara Nurhaidah said...

wao ?? byk hadiah ni.. ^^

fatin aziz said...

wah..banyaknya giveaway...rajin syira join give away ni.. :D

Eza Ridzwan said...

wahh...rajin toi yeee yaya join segmen...gud luck tauuuu...

Cikgu Norazimah said...

betul tu, CN selalu join giveaway untuk bw blog2 baru selain dapat peluang menang hadiah best2 ;)

Sukma Haron said...

thanks boleh join nanti.....

Norhasniza Khalid said...

waahh.. rajin ek join segmen.. apapun gud luck..

Abak Lorong Cinta said...

Wah.. In Shaa Allah..

Azhafizah Md Nor said...

tq share syira..

sYiRa LoKMaN said...

sama2..jom sama2 join ye ^_^
terima kasih semua...tinggalkan link di page syira..lebih mudah nak follow balik ^_^

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah