"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, May 18, 2014

Ini merupakan blog peribadi Syira Lokman.

Assalamualaikum
hye semua !

Ini merupakan blog peribadi Syira Lokman.


Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Sekiranya ada yang tidak elok, mohon tegur dengan ikhlas.
Sekiranya ada hasil penulisan Syira di sini yang salah terutamanya berkaitan Islam, mohon perbetulkan :)
boleh pm Syira secara personal di fb :)
Syira bersedia menerima apa sahaja teguran dari anda.

Syira lebih suka anda menggunakan "nama sendiri" untuk menegur bukan menggunakan nama "anonymous"
Syira lebih suka orang yang berani kerana benar :)

Syira risau juga sekiranya info dalam blog ini salah..mohon perbetulkan :)

Kita sama sama saling menegur ye :)
anda DIBENARKAN untuk kongsi apa-apa info atau artikel dari blog ini . 
Sesuatu yang baik elok disebarkan dengan niat dan tujuan yang baik juga tetapi, Syira TIDAK BERTANGGUNGJAWAB sekiranya berlaku sebarang masalah atau berlaku penyalahgunaan dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.

Pendapat Syira mungkin BERUBAH dari masa ke semasa bergantung kepada nilai ilmu dan kefahaman yang dimiliki. :)
Dingatkan bahawa PENDAPAT bukan HUKUM.
Mohon BERTANYA DULU sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.

Kalau ada pertanyaan, nak minta tolong atau nak Syira review produk, online shop, butik, tolong kumpul sumbangan/derma , exchange banner atau sebarang urusan, please add fb, follow twitter atau pun email je :)
insyaAllah i will help you :)
* Syira lebih aktif di fb !



Other than URL given, I do not own any other social media network.

Jangan sibuk mencari kesempurnaan bila diri sendiri masih tenggelam dalam kekurangan. 
Kesempurnaan itu tidak akan pernah menjadi milik manusia tetapi 
hanya milik ALLAH :)

 Saya menulis untuk diri sendiri, 
untuk orang lain, 
kamu, mereka atau sesiapa sahaja :)
moga bermanfaat !
Bersama sebarkan kebaikan dan kasih sayang ^_^
Terima kasih. :)

8 comments:

Shida Radzuan said...

bagus syira..pkara utama kita nk buat kena tahu hala tuju blog..jadi blogger ni kena kental jiwa dan jgn takut juga bila kena kondem k :) ni kira mcm Disclaimer atau Penafian blog la kan :)

setakat ni blog syira akak suka sweet pinky :)



ikhlas,
www.duniashida.com

Kisah Si Dairy said...

so far,okay je bagi akak..

Nani said...

salam perkenalan...

betul semua tu, kita berblog utk berkongsi2 pendapat dan maklumat...

banyak benda yg kita tak tahu dan perlu belajar..

semoga blog Syira memberi manfaat utk pembaca semua..

Akif Imtiyaz said...

Berkongsi maklumat berkongsi cerita .Pastinya bukan sesuatu yg mudah untuk kita tulis..Tetapi sebagai penulis inilah yg perlu kita tahu ..Menulis sesuatu biarlah yg memberi manfaat ..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Bagus betul syirah ni. Betul apa yang diperkatakan, kalau ada salah silap, better personal talking dan bukan jadi anony yang sangat annoying. Berani kerana benar

Liyliz said...

smmua ada. Ig mn? hihiks. Liz pn stuju dgn ena. Klu nk komen xpyh la gn en.anon tu

Ainim Suju said...

Sepanjang akak kenal blog syira ni, akak suka sbb penulisan syira sgt jujur dan bersahaja. keep it up dik

M Fizan said...

amboi haaa. page 1000 followers tu. femes syira. hehe. singgah blog saya ya. :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah