"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, May 19, 2014

Temuduga Ijazah Sarjana Muda Kaunseling di UM.

Assalamualaikum
hye semua !

klik untuk lebih jelas
Alhamdulillah..rezeki :)
Temuduga program ijazah sarjana muda Kaunseling (penuh masa) sidang akademik 2014/2015.
Temuduga di Universiti Malaya pula :)

Ujian Kelayakan : 23 Mei 2014 (8:30 pagi)
Temuduga : 24 Mei (2:00 petang)

Ada sesiapa dah pernah pergi temuduga ni,boleh ta share soalan2 yang bakal ditanya nanti.
Kali ni Syira nervous sikit dari temuduga di USM dulu sebabnya belum ada idea apa yang perlu Syira prepare..
boleh tolong Syira tak ? hehe..

Kalau ada apa-apa tips/soalan..share la ye ^_^

Minggu ni busy sikit, happy + gementar !

Rabu : Birthday Syira...hehe
Khamis : Ujian MEdSI di UPSI.
Jumaat : Ujian kelayakan di UM.
Sabtu : Temuduga di UM.

Nak masuk universiti sekarang ni susah benoo pun.
Habis duit sini sana,pergi ujian,interview..
yelaa..makin banyak saingan kann..
:)
Tapi tak apa, semua ni rezeki...
doakan Syira tau ! ^_^
semoga segalanya dipermudahkan.

24 comments:

dia nadia said...

wah.. tahniah akak. good luck.. kakak saya dapat jugak interview untuk degree bioteknologi kat UM..

Rina Zaidi said...

Tahniah. :) Try your best.

Aimifiqa said...

all da best dear. jom masuk um. hee, batch skrgla kene interview.

Nurul Husna said...

SALAM, saya juga dapat program yg sama, saya nak tanya ujian medsi tu sebnarnya apa ea? dan untuk course kaunseling ni wajib ke buat ujian ni? nak buat kat mana sbb dia tak dinyatakan dalam surat interview pon?

sYiRa LoKMaN said...

tq semua...doakan tauu..nervous ni...hehe..
nurul husna : add syira di fb---->> klik gambar fb kat belah kanan blog ni..
medsi ujian utk jadi guru..
dah lulus medsi nanti baru dipanggil temuduga samaada di um,ukm,upnm,uitm or mne2 u yang awaak ade mohon bidang pendidikan :)

kat slip panggilan dah bgtau tempat ,masa nd tarikh laa :) cuba tgk leklokk

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

UM tuuuu. Bukan sebarangan UNi. Wahhh Ena doakan semoga berjaya ye yunk. All the best ye

Budak Kampung said...

goodluck syira

Akif Imtiyaz said...

Alhamdulillah ..TAHNIAH Syira ..Akak doakan yg terbaik untuk Syira..Jgn lupa doa byk2 minta restu mak ayah ..Insyaallah berjaya ..

Qurrat Aisyah said...

Salam syira, saya pun dapat jurusan yg sama hehe. Alhamdulillah harap jumpa kat sana :) nak tanya ujian MEDSI tuh untuk upsi ker?

sYiRa LoKMaN said...

Salam semua,banyak yang masih tak faham tentang interview dan medsi,interview yang dikeluarkan sekarang hanya untuk PROGRAM BUKAN PENDIDIKAN,

kalau anda berminat dgn PROGRAM PENDIDIKAN,anda perlu melalui ujian MEDSI yang HANYA dikendalikan oleh UPSI,

setelah anda melaluai ujian MEDSI dan anda lulus ujian MEDSI,anda akan dipanggil untuk temuduga oleh mana2 universiti pendidikan yg anda isi dlm UPU,harap semuanya jelas,

#‪#‎ujian‬ MEDSI ni hanya dijalankan dan dikendalikan oleh pihak UPSI.

‪#‎anda‬ boleh menyemak samaada anda berjaya mengambil ujian MEDSI atau x dari masa ke semasa bermula dari 18/5 - 25/5,sebab ada yg check kelmarin tak dapat tapi bila check hari ni dapat pulak

MissNick said...

All the best syira...doa banyak2 ye semoga berjaya :)

husna zahidi said...

semoga dipermudahkan syira..:)

Ainim Suju said...

semoga segalanya dipermudahkan ya

ashraf salleh said...

Assalam! Congratulations for the offers anyway. I just wanna ask something! Saya dpt ujian medsi di upsi on friday dan temuduga utk um. Um kata, I need to sit for medsi if related, sb saya apply course pendidikan kat um. So maknanya medsi tu kat upsi lah? And no medsi test utk um? Sb um bg tarikh, masa dan tmpt utk temuduga sahaja. Upsi pula panggil utk test sahaja. TQ. Answer me in my wechat, perhaps? Sb saya jrg update blogger. Thanks anyway! ID: ashraffesalleh. Thanks :)

Anonymous said...

Nak tanya ujian kelayakan tu kita terlibat la ea? Anyway congrats !! :)

Anonymous said...

Btw syira.sy pun sama dgn awk.boleh bagi no phone kt email sy?nnt boleh contact & sharing information.ni email sy nurazzahara 92@gmail.com

Anonymous said...

as salam.. nak tanya, ujian kelayakan tu course yg tertentu je ke yg ada ? tq..

sYiRa LoKMaN said...

Maaf..tde wechat..ta buka email sampai isnin..
sorry..
medsi dikelolakan oleh laman web upsi sahaja..
Zon tengah...medsi di upsi
zon lain syira tak pasti buat di mana...
Mne2 U bawah upu hanya buat temduuga je,medsi upsi yg kelolakan tp dilaksanakan di pelbagai u lain..
..
bg sstgah kos di um..ada ujian kelayakan sebelum temuduga..
ada kos yg tiada pun ujian kelayakan..
bukan semua kos yee..

Fooart Superb said...

Bila kakak kamu interview?

Nazirul Naufal said...

kos sma dgn kita laa .hehe .tp iv smalm mcm merepek jaa :3

Mawar Putih said...

Assalamu'alaikum syira.. sy pn hadapi masalah yg sama.. kebetulan,, kita ambil course yg serupa.. agak2,, soalan ape ye yg keluar? sy pn bingung sbb um ni adlh fisrt interview sy.. klau ikut tarikh,, hari ni la syira interview kan? mcm mne syira? dpt lalui semuanya dgn tenang? apapun,, sy doakan yg terbaik utk syira.. semoga kejayaan mengiringi langkahmu, kawan.. ada rezeki,, kita jumpa di um! ツツツ

Mawar Putih said...

Assalamualaikum syira.. sy pn ada di tempat yg sama mcm syira.. n kebetulan,, course n u kite pn sama.. cuma bezanya,, ni adlh first interview sy.. rasa cuak sgt ni..agak2,, soalan apa ye yg ditanya?? hmmm... kalau ikut tarikh,, hari ni kan syira interview?? sy doakan yg terbaik utk syira.. semoga kejayaan mengiringi langkahmu.. ada rezeki,, kita jumpa di um! ツツツ

Budak Kampung said...

tahniah syira..iman pulak intrvw UPNM

Anonymous said...

Salam. Hai boleh kongsikn soaln yg ditanya.. Tq..

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah