"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, May 20, 2014

The Liebster Award ~ Blogger Kemey dan Cik Tylia.

Assalamualaikum
hye semua :)

Masih aktif lagi game ni yee..hehe..jom
layannn ~~~



The Rules

Mention who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 question asked.
Nominate 11 others bloggers.
Create 11 of your questions for them to answer.
Notify your nominate.


Soalan dari KEMEY.


1. Masih bekerja atau pelajar?
Bakal pelajar..doakan :)

2. Suka hidup single atau couple(ade bf/gf)?
both :) hehe..
dua2 best kan..

3. Apa nama akaun facebook dan instagram?
instagram tak ada.. :)

4. Sifat seseorang yang tak disukai yang pernah anda hadapi? 
Pembohong,sombong,kedekut,suka ambil kesempatan,ego...

5. Pernah jumpa hantu?
hantu eh? takk...dengar2 bunyi ada la juga..

6. Pernah kena tipu oleh penipuan yang tak dapat dilupakan?
sesiapa tipu pun walau sikit memang tak boleh lupa..
kan kan kann :)

7. Takut tak dengan ulat sampah or maggots?
tak takut tapi geli..
tak sukaa..

8. Anda suka tinggal di bandar atau kampung?
both..

9. Anda pernah diminati oleh peminat misteri?
mula-mula je misteri..lama-lama tau juga siapa..
kan kan kann....hehe

10. Apa pendapat anda tentang peristiwa MH370 yang senyap begitu saje?
Usaha mencari msih dijalankan..kita perlu terus berdoa dan sabar.
Penat lelah mereka berusaha,cuba hargai bukan maki.. :)
Pencarian yang sukar dengan jumlah perbelanjaan yang semakin meningkat dan spekulasi manusia yang pelbagai.
doa je :) semoga Allah tunjuk kebenaran.
Al-Fatihah.
..

11. Suke tak jawab soalan saya?
suka la..sebab tu syira jawab,,hehe :D
tq tag yeee :)



Soalan dari Cik Tylia

1. Do you believe in love?
yes..
love is unconditional :)

2. Which is your favourite song? 
hmm..ntah laa...apa yang sedap didengar..
hehe..tak ada yang specific..

3. What was your favorite subject in school? 
sejarah,bm,pendidikan islam..

4. Where were you 5 hours ago? 
home !

5. What are 5 things you like about my blog and 5 things you dont like.
like ? simple..
sweet..banyak info menarik..resepi terbaik dan tuan blog yang manis,,hehe..
dont like ? ..tak tahu..hehe

6. Do you trust people easily?
hmm..depends..hehe

7. How many hours a day do you spent to update blog?
1,2,3, hours...hahaha..
tak kira la bpe jam..
asal ada masa je update blog sebab mostly entry syira autopublish je..
syira sibuk dengan temuduga sambung belajar 
and jaga opah sakit di kampung.

8. You're give one wish, what would it be?
doakan Syira berjaya dunia akhirat :)

9. What are you doing right now? *take picture* 
alaaa...malas nak amik gambo...
hehe..
tengah jawab solan cepumas cik tylia laa :D

10. Do you have a pets? What and tell me your pet's name.
no..tak ada punn :(

11. Tell me your funny childhood stories that you will never forget.
menangis sebab takut cabut gigi..hehe..
tde la funny mne :P


Alhamdulillah..selesai sudah ^_^

SOALAN DARI SYIRA LOKMAN ^_^

  1. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
  2. Apakah tujuan anda berblog?
  3. Apakah impian hidup anda?
  4. Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.
  5. Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.
  6. Apakah pekerjaan anda sekarang? *sekiranya masih belajar..nyatakan bidang dan dimana anda belajar.
  7. Apakah yang ditulis dalam blog anda?
  8. Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.
  9. Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?
  10. Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?
  11. Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi?



8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

selamat menjawab kepada mereka2 yang telah ditag... he he he...

nana kimie said...

semoga cepat sembuh opah syira! & all da best utk interview nanti=)

Karimah Zulkafali said...

Yeay KakSyira tag! Thanks :D Nanti saya inform kalau dah jawab :D

kemey said...

thanks syira..100 markah utk awak!!hehe

nor ainza said...

hehe terima kasih tag ^^ dh jawab pun

http://cutiefany.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-dari-blogger-syira_21.html

husna zahidi said...

hebat lah syira..suka sejarah..hehehe.. husna paling tak suka sejarah kot..:p

InTaN NuR FaRhAniS said...

Terima kasih tag kak syira:)

http://infarhanis.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

Karimah Zulkafali said...

done :D
http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/06/liebster-award-nomination-by-syira.html

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah