"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, May 13, 2014

The Liebster Award ~ Blogger Hana Jalil.

Assalamualaikum
hye semua !
kali ni ditag lagi oleh Hana Jalil.


The Rules

Mention who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 question asked.
Nominate 11 others bloggers.
Create 11 of your questions for them to answer.
Notify your nominate.


1. Apa tujuan korang buat blog sebenarnya ?
Bermula sekadar suka2,tapi Syira ada 1 impian iaitu nak jadi inspirasi kepada orang lain.
Bila mula tak tahu nak buat apa dengan blog,rasa nak je delete.
Tapi saat nak delete blog mula terfikir.."macam mana nak jadi inspirasi kepada orang lain?" 
..blog medium yang mudah untuk berkongsi apa sahaja dengan pembaca.
so, Syira delete semua entry merapu, 
naikkan semula blog Syira Lokman ni and 
jadikan blog wadah untuk sampaikan ilmu dan tolong orang lain . :)

2. Sejak bila korang mula berblogging dan dari mana korang tau pasal blog ?
2011,
mana tahu pasal blog eh? 
lupa dah tapi rasaya bila tengok blog blogger lain seperti Nisa Kay,Irine Nadia dan Fatin Liyana.

3. Nyatakan blog kegemaran korang dan sebab apa korang minat blog tu ?
Fokus kepada satu tak ada, Syira suka hasil penulisan tak kira blogger popular or tak asalkan ada pengisian yang bermanfaat. :)

4. Siapakah Blogger yang korang teringin sangat nak jumpa. ?
semua yang suka baca blog Syira..hehe

5. Siapa idola korang dalam dunia blogging ? 
Blogger yang dah berjaya dengan cara mereka sendiri :)

6. Sebab apa orang tu menjadi idola korang? *merujuk kepada soalan 5
Sebab mereka berusaha untuk kekalkan kedudukan blog dan menjadi inspirasi kepada orang lain.

7. Blog designer siapa yang korang minat dan suka artwork nya?
Azhafizah ! ^_^ hehe ..terbaik !

8. Antara blog personal, design, dengan masakkan yang mana satu korang suka?
Blog personal :)

9. Blog yang macam mana korang tak suka bila masuk?
Blog yang ada banyak iklan,blog yang cerita pasal artis and blog yang tak ceria .


Oke alhamdulillah ..selesai juga ! ^_^
maaf sekiranya ada kekurangan :)


SOALAN DARI SYIRA LOKMAN ^_^


  1. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
  2. Apakah tujuan anda berblog?
  3. Apakah impian hidup anda?
  4. Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.
  5. Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.
  6. Apakah pekerjaan anda sekarang? *sekiranya masih belajar..nyatakan bidang dan dimana anda belajar.
  7. Apakah yang ditulis dalam blog anda?
  8. Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.
  9. Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?
  10. Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?
  11. Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi?


ANDA DITAG :) TQ :)


12 comments:

Eimma Esmail said...

dah lama tunggu syira tag. wakakak..

Akif Imtiyaz said...

Selamat menjawap ya pada yg kena tag tu hehehe ..

Nao Mei said...

Cik akak belum jawab lagi nie hihi
Ambil aura dulu

husna zahidi said...

kita sama syira..start berblog pada tahun 2011..:)

Shida Radzuan said...

tq tag syira :)

Zara Nurhaidah said...

kak zara pon kena tagg ari tuu.. haha

Nurfarhana Chek Saat said...

Ramai betul yang join game ni kan? Hehehe

Aqilah Azmi said...

Hihihi suka artwork kak azhafizah jugak hehe

Amy J said...

dah siap :)

http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/05/liesbter-award-nomination-part-5.html

sYiRa LoKMaN said...

syira suka game ni..hehe..rse lebih rapat dgn blogger lain and dpt backlink..bagus utk blog :)

msredcheesecake said...

design fizah mmg cantik kan...akk pon suka

Wafi Remli said...

Saya pun ada join ni, tak sangka ada orang akan tag

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah