"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, May 13, 2014

The Liebster Award ~ Blogger Akif Imtiyaz, Ohdanee and Mawar Khayalan.

Assalamualaikum
hye semua !

3 blogger tag Syira, nak jawab asing2 tak ada masa..maaf :)
faham2 je la masalah syira sekarang..
so Syira sekalikan dalam satu entry ye :)
Sian orang dah tag, Syira cuba jawab ye tapi ringkas je.. :)




The Rules

Mention who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 question asked.
Nominate 11 others bloggers.
Create 11 of your questions for them to answer.
Notify your nominate.

SOALAN DARI LYA [KLIK]

1~ Di manakah tempat lahir anda ?
Hospital Teluk Intan.

2 ~ Saat bilakah anda akan berasa Tenang ?
Saat hati tenang la..hehe..saat diri kuat and yakin dengan takdir Allah :)

3 ~ Kenangan zaman sekolah yang tak pernah anda lupakan ?
banyakk..
paling tak boleh lupa,kawan2 yang gila2 and pengalaman serta pengajaran yang syira dapat time sekolah, menang kawad kaki lagi..uishh ! syok !

4 ~ Lagu hari raya yang anda suka ?
Selamat Hari Raya, Baliikk kampung..oooo,balikkk kampung
:D hehe

5 ~ Matapelajaran yang anda paling tak suka masa sekolah menengah ?
Add Math sebab tak faham2..haha

6 ~ Makanan yang paling anda suka ?
Masakan Thai, steamboat, masakan kampung..
yummy ~~

7 ~ Jenis pakaian yang anda suka pakai ?
Jubah ,dress yang beralun and buat Syira kelihatan seperti Princess ! ^_^
hehe..

8 ~ Kuih muih tradisional yang anda suka ?
Koci :D

9 ~ Minat anda berblogging sejak bila ?
3 tahun yang lalu :D

10 ~ Blogger wanita/lelaki yang anda suka ?
ramai sangat laa yang Syira minat..
syira sukakan gaya penulisan,setiap blogger ade kekuatan masing2.

11 ~ Kalau dapat ke luar negara..Manakah destinasi pilihan anda ? 
Makkah ^_^ dapat bawa family and suami kan best :')
(eh, syira belum kahwin lg..hehe)

SOALAN DARI OHDANEE [KLIK]

1- Have you played any sport? What kind of sport and why.
Hmm..rasanya tak ada cuma Syira ni aktif kawad kaki je :)
Syira ketua platun terbaik daerah kinta utara tau..jangan main2..
masuk negeri pula kalah..hehee

2- Screenshot of your phone wallpaper.
maaf ye..nak cepat ni..hehe..
wallpaper  gambar dua anak abang yang comel and bijak :D
*alahai,rindunyaa Naurah Irdina and Haziq.

3- What is color describe you the best? why?
Pink !
why?? sweet  ^_^ all time favourite ! semua orang suka !

4- Where do you prefer to travel?
Tempat yang indah,tenang dan ada pantaiii ! :D

5- If you go to a movie, do you sit at the back, middle or front?
back.

6- Do you prefer twitter or facebook?
Facebook

7- What does rich mean to you?
Kaya jiwa, hidup tenang lebih baik dari kaya harta tapi hidup tiada keberkatan :)

8- Do you prefer theory or practical?
both :) boleh ? hehe

9- Name 3 boyband/boy group/singer that you like.
Alaa..Syira tak minat artis..

10- What that annoy you the most?
Berlagak ,orang yang tak suka berkongsi sesuatu
and sukar menerima pendapat :)

11- What is your ideal boy/girl type?
ehem ehemm..
boy and girl yang setia hujung nyawa..ecece..
yang sekepala and bantu Syira jadi lebih baik :)


SOALAN DARI MAWAR KHAYALAN [KLIK]

1. Nama manja.
Manja ke?
hmm..tak de la manja mana..
kakak, intan terpilih.

2. Favourite genre of book and contoh buku. (Apak nerd punya soalan.)
Motivasi - Mudahnya Menjemput rezeki :)

3. Mana best? Zaman bebudak, zaman sekolah, zaman uni or zaman kerja? *Tu pun kalau dah kerja.* Bagitahu sebab kenapa.
Semua best ! 
sebab setiap zaman banyak pengalaman yang mencorakkan kehidupan :)

4. What are your interests or passion? (Skema jawapan: As for me, I love arts, photography, poetry and philosophy.)
I love arts, photography, poetry, motivation, fashion. :)

5. Vanilla or chocolate? | Coffee or Tea? | Novel or Poetry? | Online or TV? |
Vanilla,Tea,Poetry,Online.

6.Moment terindah dalam hidup.
Mengecapi kejayaan setelah menempuh pahit manis kehidupan :)

7. Your favourite quote (mutiara kata).
"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-

8. Application yang paling kerap korang gunakan dekat smartphone/ tablet/ laptop.
hmm..ape ye?
kalau guna laptop or tab kerja Syira buka blog,fb,twitter,email..tu je..
benda lain tak ada laa awak :)

9. Apa benda yang korang cherish daripada korang kecik sampai lah ke besau? (Skema jawapan: Bantal busuk. Selimut Busuk. Napkin etc. Heheh^^
Tak ada dah semua tu..
rasenya tak ada pa pe :)

10. What do you think of my blog? *Soalan mintak kaki…*
Blog terbaik! suka tulis puisi eh ? 
good..macam Syira :)


Oke alhamdulillah ..selesai juga ! ^_^
maaf sekiranya ada kekurangan :)
kekangan masa sekarang ni..

SOALAN DARI SYIRA LOKMAN ^_^

  1. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
  2. Apakah tujuan anda berblog?
  3. Apakah impian hidup anda?
  4. Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.
  5. Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.
  6. Apakah pekerjaan anda sekarang? *sekiranya masih belajar..nyatakan bidang dan dimana anda belajar.
  7. Apakah yang ditulis dalam blog anda?
  8. Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.
  9. Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?
  10. Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?
  11. Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi?

ANDA DITAG :)



14 comments:

Akif Imtiyaz said...

Wah dah jawap la ..Tq Syira sudi jugak menjawap soklan2 dr Kak Lya .

Aimi Syafiqah said...

Thanks sebab sudi jawab :)

nana kimie said...

tq dear sudi tag....! baruje publish entry pasal award ni.kalau perasan awal2 tadi masuk siap2 da tag dari syira sekali..huu..takpa2....nnt free nana jawab ye:)

sinuha said...

Sama!!!, kite pun suke warna pink n prefer facebook dr twitter. Hehe

Shida Radzuan said...

rame plak tag fiza hehee..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Seronok yer soal jawab Liebster Award nie :))

Azhafizah Md Nor said...

Thanks Syira tag Fiza :)

Danee said...

thanks sebab jawab ya ^^

sYiRa LoKMaN said...

tq bg yg tag syira..yg syira tag tu cpat2 jawab..hehee

RosniWatie said...

Terima kasih syira tag akak...nnti free akak jawap ye..:)

RosniWatie said...

Terima kasih syira tag akak...nnti free akak jawap ye..:)

Sally Samsaiman said...

baca dalam pukul 8pm ek...masih ada dalam draft..hehe

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-syira-lokman.html

Wafi Remli said...

Senang nak tag bile ramai rakan, tapi sukar juga bila masa tak mengizinkan

nana kimie said...

done syira!maaf lambat ye..:')

http://nanakimie.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-syira-ieka.html

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah