"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, March 26, 2014

Book Review # Titisan Mahabbah

Assalamualaikum
hye semua !
 

"Dalam setiap hembusan nafas, langkah dan tidur,
Allah SWT sentiasa memerhati,
Walau sering melakukan khilaf, tidak mensyukuri dan menginginkan lebih,
Allah SWT sentiasa ada di sisi,
Menunggu doa hamba-Nya meminta hanya kepad yang Hakiki,
Kerana kemerosotan jiwa, nikmat dan hidayah yang diberi dipandang sepi.
Tetapi, Allahuakhbar! Kasih-Nya tidak berbelah bagi,
Peringatan untuk pulang kepada yang merindui sering kembali,
Biar alam, air mata dan kalam menjadi saksi,
Lantas segala hikmah dari perjalanan hidup menuju Ilahi ku teliti,
Apabila ku sedar terhentiny"Titisan Mahabbah" dari Ilahi,
Ku sambut ia dengan kesyukuran nan suci. "


Diana Amir seorang gadis yang bertindak secara luar biasa, meninggalkan zaman kegemilangannya untuk mendekatkan diri kepada Allah.

Apa yang berlaku sebenarnya?
Ranjau apakah yang dillui sepanjang perjalanan kehidupan gadis ini??

JOM !
dapatkan buku Titisan Mahabbah hasil nukilan Diana Amir dn Ibnu Rijal :)
Hanya RM16.90.


10 comments:

Eimma Esmail said...

cam best je... nak kena beli ni ;)

Kucing Hitam said...

alhamdulillah dah ada buku

Sally Samsaiman said...

macam best je..syira dh hbs baca?

Belladeone said...

pengisian nya mesti penghijrahan beliau...semoga dengan terbitan buku ini, akan lebih ramai lagi yang akan melakukan penghijrahan... tq for sharing, kalau tak, tak tahu ada buku ini..

budak said...

mesti best kan..nak kena masuk wishlist ni :)

Wan Maruzen Wan Husain said...

menarik...

Wafi Remli said...

Semoga ada yang berubah

Ai Syah said...

oh..diana amir buat buku ea?tak pernah jumpa pun..

Mimi Azirah said...

Mcm best je..leh wat inspirasi nih

Siti Zara Nurhaidah said...

Buku hasil nukilan diana amir =D wahh.. nak cari ni !

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah