"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, March 1, 2014

Resepi Kailan Ikan Masin

Assalamualaikum
hye semua !

Dah masak masak, haruslah share resepi kann ! ..
jom cuba !



Bahan-bahan:

sayur kailan-dipotong
1 keping ikan tenggiri masin-potong kecik2
1 bj bwg besar-dimayang bulat
bwg putih-diketuk
1 sd(b) sos tiram
sedikit air
minyak untuk menggoreng

Cara-cara :
  1. Panaskan minyak. Tumis bawang putih, bawang besar dan ikan masin tenggiri tadi hingga naik bau.
  2. Masukkan sos tiram.
  3. Masukkan sayur dan tambah air ,kemudian kacau rata.
  4. Siap !

10 comments:

Ayie Atiqah said...

cedap2! =)

shahida rahim said...

sedap2..dah lama tak makan..rajin la syira masak2..

RDZ Z said...

sedap..antara lauk favorite kita ni..

Chot said...

Me'ngailan' harini yek. Sedap lawan mkn nasik dgn tomyam

Wafi Remli said...

Kailan, sedap gak..

Akif Imtiyaz said...

Wah rajin adik akk ...
Selamat memasak ...
Selamat berkongsi resepi ya ..

shasha yacob said...

baru je mak masak sayur nih hehe

Zara Nurhaidah said...

Zara suka makan sayur ni !! Feverate !! ♥

Eraz Fadli said...

Kailan Ikan Masin | Salah satu makanan yang diorder kalau makan kat kedai.. Tapi lain kedai, lain rasanya.. Serius..

Sukma Haron said...

Dah lama tak makan kailan ikan masin...

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah