"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, March 14, 2014

Blog Review 5 # Segmen Review Blog #

Assalamualaikum
hye semua !

Pasti pemenang tertunggu tunggu bila laaa Syira nak review blog kalian kan?..hehe..
terima kasih sebab bersabar...

Oke..jom review 3 blog yang terakhir bagi pemenang Segmen Review Blog by Syira Lokman !


msredcheesecake

Pemilik blog yang terpilih kali ini menggunakan "msredcheesecake" sebagai nama maya.
Unik ! Merah hati menjadi pilihan pemilik blog msredcheesecake.
mesti suka cheese cake ni kan? hehe
Ibu kepada 3 hero, Iffan Daniel, Ian Syamie dan Iman Zary Haqimie. 
Menetap di Shah Alam dan meminati buku-buku seram, misteri dan aksi.

Pengikut blog dah adaa 1463.. ramai !
comel je blog akak ni..ada doodle family yang comel di footer :D
mesti doodle potret family ni kann ^_^
3 hero 1 superman ! hehe..
ibunya la superwoman ! ^_^
susunan widget dalam blog kemas and dihiasi rose merah ! 
syira suka rose ! tapi tak suka bau bunga..hehe..
blog ni simple tapi cukup menarik :D

Syira tertarik dengan simple quotes dalam blog akak ni.

"Jaga hubungan dengan Allah swt, insyaAllah hubungan anda dengan makhluk lain akan menjadi baik" :)


Blog kedua yang direview kali ini menggunakan nama blog yang simple.
Nama blog iaitu "Blog Santai", sesuai dengan design blog yang dipilih.
Menggunkan latar belakang berwarna putih dan blog tidak serabut !
simple dan disusun rapi widget di sebelah kanan :)
Berdasarkan apa yang dilihat di blog achieve..pemilik blog ni rajin update entry:D
memang tak berhabuk la yee..
macam macam jenis cerita ada dalam blog beliau, isu semasa, giveway, motivasi and so on.
Semua menarik !
jom lihat apa yang tuan blog cerita tentang blog beliau :


''Other than shopping and traveling, browsing thru the internet has always been my interest if I've got nothing else to do. No stress after all... So this blog is specially dedicated to myself and my friends out there who have similar interest. 
Honestly I am not a good writer. But do hope you guys enjoy reading my blog as sharing is caring... Special thanks to those blogs that have contributed to my collections."



My Photo

Blog yang terakhir :D
siapakah nama pemilik blog ini? masih misteri...hehe..
tapi mengikut apa yang ditulis di blog, pemilik blog ni bakal doktor? wahh..tahniahh ~~
..masuk je blog ni terus tertarik dengan template burung hantu yang comel ! 
merah dan pink ^_^
ada bunga bunga comel ^_^
Setelah disiasat rapi, blog ni blog baru..sangat baru sebab entry tak banyak lagi dan pengikut blog ada dalam 10 orang.
tak apa...jangan putus asa ! ..semoga dapat hasilkan lebih banyak entry bermanfaat ya :)
tuan blog suka join giveaway ! sama la macam syira ..hehe..sesiapa nak update terbaru mana giveaway yang best, boleh cepat2 follow blog ni.
boleh jadi yang terawal join giveaway kannn..
tapi bukan itu sahaja, ada juga entry entry lain yang menarik ! :D

blog beliau sangat simple dan menggunakan header artis kpop.. 2pm ye?
maaf laa..syira tak kenal artis korea tuu.. hehe :P.
mesti peminat setia kpop ni :D

jom berkenalan dengan pemilik blog ini .


Anda terlepas nak lihat blog mana yang direview sebelum ini ?
jangan risau ;)

Blog review 1[KLIK]
Blog review 2[KLIK]
Blog review 3[KLIK]
Blog review 4[KLIK]

4 comments:

Muhammad Taufiq said...

Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

Wafi Remli said...

Dua pemilik blog teratas ada dalam bloglist saya, yang bawah mungkin baru kenal kut.

Akif Imtiyaz said...

TAHNIAH SEMUA YG DI REVIEW YA ..

Siti Zara Nurhaidah said...

Wahhhh.. dah smpai ke phujung rupa nya.. thniah skali lg buat blog yg tpilih =)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah