"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, August 19, 2014

Al Fatihah buat Opah.

Assalamualaikum
hye semua :)
Mengingati kematian adalah suatu kewajipan..dari Allah kita datang kepada Allah kita kembali.
15 Ogos 2014 satu tarikh yang tidak mungkin kami lupakan.


satu berita sedih menyelubungi kami sekeluarga pagi Jumaat lalu.
jam 4 PAGI 15 0GOS 2014, mama menerima satu panggilan dari kampung..
opah syira baru sahaja kembali menghadap Ilahi...
Sudah 4 bulan opah terlantar sakit dan pada usia 84 tahun opah telah kembali ke sisi Allah.
Saat mengenang kembali kenangan bersama opah pasti menitik air mata.
"intan terpilih" panggilan manja opah buat Syira :') 

opah..tak ada siapa pun dapat ganti tempat opah...
satu nilai opah yang kami kagumi ialah "jiwanya"
Solat..Al Quran menjadi pendamping..ilmu ilmiah menjadi bacaan harian..sedekah setiap minggu..
Allah,kalau nak senaraikan semua memang sukar untuk digambarkan.
hati yang sangat baik..terlalu baik :')

sahabat..
mohon sedekahkan Al fatihah buat opah, Zainon binti Embok..
maafkan segala silap dan halalkan semuanya ye..
semoga roh opah tenang bersama orang beriman dan dicucuri rahmat ke atas mu Ya Allah.
Opah nak sangat kembali ke sisi Allah pada hari Jumaat dan setelah beberapa bulan terlantar sakit, permintaan beliau untuk kembali di sisi Allah pada hari Jumaat dimakbulkan Allah..

“Sesungguhnya kita milik Allah dan kepada-Nya kita kembali.”
Al fatihah..


## Sejak Jumaat lalu Syira stop berblog sementara TETAPI masih ada entry yang publish kan ??
sebabnya Syira dah set awal2 sebelum Jumaat tu lagi entry autopublish ..
minggu ni pula Syira sibuk dengan urusan kemasukan U..doakan ye :)

19 comments:

Ein Farah said...

takziah ea..

nor_farihan said...

salam takziah syira :)

Etuza Ezawarna said...

alfatiha..semoga diampunkan dosanya.

miss wawa said...

salam takziah syira

Sue Sopian said...

salam takziah syira..
alFatihah...
moga roh opah syira dicucuri rahmat Allah swt..

irrayyan said...

Singgah dari segmen url blog kak mia.
Jom singgah blog mommy Irra => irrayyan.com

yang baik Ishak said...

Semoga yang terbaik buat semua yang masa ada. Semoga roh opah ditempatkan bersama roh orang-orang yang soleh.

Asha Lya said...

Sbr ya syira bykkn sedekahkn DOA buatnya.Allah lbh sygkn arwah.

ain syafieqa said...

al-fatihah. takziah..

siti zawiah said...

takziah..alfatihah..

Nur Farahuda said...

Takziah buat syira dan keluarga. harap tabah.

deno said...

Salma takziah

memmet lenggeng said...

Takziah Syira, biarpun telah pergi, kenangan tetap ada dalam ingatan..macam arwah ayah akak

Adinda Baizura Mazlan said...

Salam takziah buat Syira dan keluarga :(

Akif Imtiyaz said...

Al Fatihah & Takziah ya Syira

Eellee Nana said...

Alfatihah. Takziah syira

Karya Mahirah said...

innalillahiwainnailahirojiun

Takziah Syira...

Iola said...

salam takziah

Mimi Azirah said...

innalillahi waiina ilaihi raajiuun

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah