"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, August 15, 2014

Syira pilih Ijazah Sarjana Muda Kaunseling - Universiti Malaya.

Assalamualaikum
hye semua !!

seperti yang semua tahu [klik]...untuk kemasukkan ke program ijazah sarjana muda sesi 2014/2015..
Syira ditawarkan 2 pilihan iaitu 
Universiti Malaya (Kaunseling) 
dan 
Universiti Sains Malaysia (Sastera dengan Pendidikan) .
Dua dua kos ni ada interview dulu (iv USM) dan (iv UM) ...
dua dua tempoh pengajiannya 4 tahun !
 bila dah dapat ni maknanya Syira lulus interview :)
Yang bestnya..dua dua kos ni merupakan pilihan pertama Syira semasa membuat permohonan.
rezeki kann.

masa semakin suntuk memandangkan 12 Ogos baru dapat tawaran and Syira hanya ada lebih kurang 20 hari (dari tarikh pengumuman tawaran) untuk membuat persiapan.

and setelah berfikir panjang serta mendapatkan khidmat nasihat...atas beberapa faktor..
Syira dah buat keputusan untuk MENERIMA tawaran dari Universiti Malaya (ISM Kaunseling) dan terpaksa MENOLAK tawaran dari Universiti Sains Malaysia (ISM Sastera dengan Pendidikan).



Universiti Malaya (ISM Kaunseling)
tempoh pengajian : 4 tahun..

kawan2 dapat 3 tahun je..yela..bergantung pada kos kan..
and pointer 3.75 baru dapat dekan...
hmm..takpe la..jihad menuntut ilmu ^_^

so..hye kawan-kawan dari Universiti Malaya..mohon beri tunjuk ajar ye ^_^

terima kasih semua yang setia mendoakan :)
Doakan yang terbaik ye ^_^


### untuk pelajar STPM..jangan malu andai ramai memandang rendah terhadap anda.
Syira juga lepasan STPM (sistem modular-sem) and dah terbukti anda juga berpeluang untuk berjaya ! ^_^
kuatkan semangat , fokus terhadap matlamat dan doa !

30 comments:

Uni Aqilah said...

Tahniah syira! Selamat menjejakkan kakinke universiti. All the best to you!

Alynn Azman said...

Tahniah syira. wish u gud luck .. 4 tahun akan berlalu dgn begitu pantas sekali . Jd pakar kaunseling la epas ni .. :)

Oh Fiona said...

Bakal siswi syiraa~selamat berjaya ye ^^, fighting!

Farah Waheda Wahid said...

satu cabang kerjaya yang menarik dan menjanjikan sesuatu...trust me syira... salam jumaat adik...

Fhatin Amelia said...

Tahniah :)

Ija Rased said...

tahniah syira

Rafael Andre said...

Tahniah...

Dulu saya ambil STPM juga.. Ambik jurusan Sains Fizik.

Dapat kejuruteraan Mekatronik, tapi tolak. Dapat arkitek, juga tolak.

Tapi kata orang. rezeki ada di mana-mana

Asha Lya said...

moga cita2 syira trcapai amin

izzeyda said...

tahniah Syira.. rezeki dari Allah.. Syira dah confirm ke ambik course kaunseling.. apapun semoga berjaya menempuh tempoh 4tahun akan datang.. kelulusan sama ada SPM atau STPM bukan penghalang untuk menyambung pengajian ke arah yang lebih tinggi lagi..betul tak Syira?

Nurul Syafiqah Izahari said...

congrates btw.. kita pun STPM graduate and get 2 dffrent courses kt UM and USM, but prefer USM.. USM sme kos dgn syira, UM econs.. feedback rata2 syorkan kita ke USM..nways, gudluck since u choose UM to pursue ur study bebeh..:)

Sha Fieka said...

All the best syira! :)

Norhasniza Khalid said...

apapun pilihan syira, mama ucapkan tahniah.. semoga syira berjaya nanti.. insyaallah

Zahiya Zainuddin said...

Congrats and Goodluck.
Kite pun amik psikologi jugak. Tapi kat UKM :D

Sally Samsaiman said...

tahniah Syira!

semoga pilihan Syira membawa kebahagiaan :)

siti zawiah said...

semoga kak Syira terus berjaya dalam bidang yg diceburi.. :)

Noura Qifays said...

semoga pilihan nie menjadi yang terbaik untuk masa depan shira. Good Luck syiraa :)

adk dayah said...

tahniah :)

aswa leyla said...

tahniah syiraaa . wish u gud lark menempuhi alam universiti . alam uni dengan sekolah sangt lah berbeza taw . so be strong ye .

yang baik Ishak said...

semoga matlamat dan impian syira terlaksana dan dipermudahkan urusan berkaitannya...

shahida rahim said...

tahniah syira :)

Iola said...

all the best
singgah sini dari segmen mialiana <3
Mind Meld

Zuhaira Nasrin said...

all the best syira :)
saya dpt ukm.hehe

ain syafieqa said...

tahniah and good luck..

memmet lenggeng said...

ok, bakal bertambah seorang lagi sasterawan dalam negara

nor_farihan said...

Tahniah syira...kita sama sama berjuang ya :)

Mimi Azirah said...

tahniah syira..selamat bergelar student

Akif Imtiyaz said...

Tahniah Syira ..all the best

mimbar kata said...

tahniah
semoga berhasil menjadi cemerlang

Eellee Nana said...

thniah syira, selamat menempuh alam u :)

yang baik Ishak said...

pastinya itulah pilihan terbaik buat syira... selamat maju jaya

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah