"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, August 17, 2014

Hati Karat dengan DOSA.

Asslamualaikum
hye semua !

Ramai yang selalu menyindir terutamanya di laman sosial..
kononnya nak cuba buat yang bersalah tu terasa sedangkan dari situ terbuka aib kita sendiri..
terlihat jelas sejauh mana akhlak kita :)
sebelum menulis, berkata atau melakukan apa sahaja tindakan...
fikir semula :)

15 comments:

siti zawiah said...

nice info sis.. :)

izzeyda said...

Info yang bagus.. thanks di atas perkongsian ini..

Dina Ibrahim said...

yes, youre right!

Eellee Nana said...

Tq utk peringatan syira. Kdg2 kita tak sedar

Karya Mahirah said...

nice sharing...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Peringatan untuk kita semua ... Berhati-hati apabila berkata-kata @ menulis ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi

yang baik Ishak said...

kadang- kadang tak sengaja dan tak sangka kan... terima kasih untuk ingatan ini.

yang baik Ishak said...

apa yang kita tulis turut mencerminkan siapa diri kita sebenarnya...

yang baik Ishak said...

apa yang kita tulis turut mencerminkan siapa diri kita sebenarnya...

ain syafieqa said...

tq ingatkan..

Montana said...

betui tu seronok dok kata kat orang bukan bleh apa pun

Akif Imtiyaz said...

Nice Info Syira ..Usah biarkan hati kita berkarat dengan dosa..

yang baik Ishak said...

perkongsian maklumat yang berguna... semoga bermanfaat buat semua.

memmet lenggeng said...

betul tu syira. Cuma masalahnya kekadang, kita tak niat tuju kat sesiapa, memang untuk motivasi atau apa sahaja, ada pulak orang yang tiba=-tiba perasan sendiri..hihihi, kesian

Mimi Azirah said...

betul tuh

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah