"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, August 21, 2014

Medical Check up dah settle !

Assalamualaikum
hye semua !

alhamdulillah..persiapan untuk sambung belajar dah hampir siap.
Salah satunya medical checkup, medical checkup ni Syira buat Isnin lalu, tapi hari ni baru berkesempatan nak buat entry..
kali ni abah yang teman..abah memang selalu ada di mana-mana..hehe..

pagi-pagi pukul 8.35 Syira dan abah tiba di Hospital Pantai Puteri, Ipoh..
x-ray,urine test, check darah and semua yang diperlukan dalam 10.30 settle semua :D jam 12.30 dah boleh ambil keputusan pemerisaan kesihatan ^_^

cepat kan..sehari je..
tapi bergantung juga, ni nasib Syira and abah sampai awal..sebab yang sampai lepas pukul 9 pagi ramai orang serbu hospital untuk medical checkup..
memang lama nak tunggu and result pun dapat esoknya..
bayaran yang dikenakan pun tak terlalu mahal dalam RM143..
Bayaran ni bergantung, masuk asrama lain, kolej lain..politeknik lain...universiti pun lain..if foundation ada 1 column lagi kena check,check apa Syira pun tak tahu..hehe..
Bilik pemeriksaan kesihatan cantik benooo komeee...macam spa :D
staff pun lembut je..ramah semuanya  ^_^

Mula sampai terus ambil darah..serius macam tak rasa apa dia cucuk...sakit pun tidak..
sebelum ni Syira pernah hampir pitam dekat sekolah 2 kali.
Yang pertama time kelas biologi form 5, buat esperimen pasal darah..
check darah jenis apa..yang tu cucuk sikit kat hujung jar je pun..ntah macam mana boleh pitam..
then masa form 6, cucuk HPV 3 kali..yang kali pertama tu hampir pengsan..mungkin sebab tak makan..Syira lapooo...lepas tu..cucuk kali ke2 dan 3 elok je..
ntah pa pe kan..kejap oke kejap tak..haha..

alhamdulillah..tahap kesihatan Syira normal :D
tak ada masalah ^_^
boleh dah kahwin uollss...hhahaa..
boleh dah belajar tanpa halangan...tak ada sakit-sakit dan semoga Syira sihat hendaknya..hehe..
mohon doa agar urusan Syira dipermudahkaan ye :)

22 comments:

Asha Lya said...

Alhamdulilah settle lgi seperkara kan

ain syafieqa said...

belajar elok2 na..hehe

miss wawa said...

good luck syira.. nanti dah masuk u, jangan lupa update blog tau? cite la sikit pengalaman masuk u nanti..boleh jugak wawa tau macam mana rasanya.. cedih xdpt upu T.T hehe.. btw, kawan wawa dapat UM jugak.. hee..

nor_farihan said...

alhamdulillah hehe...in shaa Allah moga dipermudahkan ye syira :)

Adinda Baizura Mazlan said...

Semoga segala urusan dipermudahkan ye Syira :)

Zuhaira Nasrin said...

alhamdulillah :)
lega kann bila dah siap med chck up.hehe

Jueliza Jamani said...

Tahniah dapat sambung belajar... salam kenal dari mamajue.. follower 3987

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Semoga dipermudahkan segalanya... heheh

Akif Imtiyaz said...

Alhamdulillah lega sudahhh..Moga segalanya dipermudahkan buat Syira ...

siti zawiah said...

Alhamdulillah..semoga semua urusan akak dipermudahkan..

remaja comot said...

semoga dipermudahkan segala urusan.. tahniah syira

Nur Farahuda said...

Tahniah syira. wish you good luck dan hopefully semuanya dipermudahkan, Insyallah =D

izzeyda said...

Alhamdulillah dah settle satu bab.. apapun semoga dipermudahkan segala urusan kemasukan ke u nih..

Nadya Bubble said...

Kita belum buat medical check up lagi T.T

Norzi beautilicious house said...

Tahniah..sambung lagi tinggi ..alhamdulillah

Norzi beautilicious house said...

Tahniah..sambung lagi tinggi ..alhamdulillah

ain kaswa said...

Cont.study kt mna syira?..
One of the best sweet moment in life..time dpt result upu..then prepared nk masuk u...
Be the best mahasisiwi k adik..

Karya Mahirah said...

alhamdulillah... amin.. semoga sihat selalu...

oh ya, syira di tag.. nanti dtg singgah blog ya..

Iola said...

semoga dipermudahkan k

Eimma Esmail said...

teringat plak kisah dulu2 ..hahha

Eellee Nana said...

Alhamdulillah. Dah settle

Mimi Azirah said...

alhamdulillah

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah