"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, August 7, 2014

D.I.Y Cover Tab . ( Do It Yourself)

Assalamualaikum
hye semua :)


Hari ni hari KREATIF SEDUNIA !..
hehe..
sebenarnya..Syira teringin nak beli cover tab yang baru memandangkan cover tab yang lama (gambar atas) dah macam kena gigit tikus ! ..hehe.. habis rosak tengah lipatan cover tu...

syira ada la survey cover tab yang jual online..
 nak cover tab hello kitty with glitter...tapi dah survey yang berkenan semua above RM50..
so Syira pilih untukkkk ~~~ 
D.I.Y  my own tab cover :D

..guna je semua bahan yang dah sedia ada di rumah...tak beli apa apa bahan tambahan pun..
..mula nak beli bahan baru tapi membazir je nanti...so Syira just pakai bahan lebihan yang ada..
dan dan diri ini tiba tiba jadi kreatif...hehe..

mula mula tak syok juga sebab kombinasi warna tak menarik hati..
tapi bila dah siap.. 
Syira rasa :D "not bad" kannn...

jom tengok hasil cover tab yang Syira buat sendiri.








yeaaayyyy ! Syira ada cover tab yang baruuu ^_^
seronok !
ehem ! boleh buat business la lepas ni ..
ada sesiapa nak tempah ??
^_* hehe..

38 comments:

Arol Mubin said...

Wah! Seriously, cantik! :) Meriah cover tab yang baru nie. Selain daripada menjimatkan duit, rasa puas hati sebab berjaya buat sendiri. :D

ain syafieqa said...

Good job..kreatif.hehe

Akif Imtiyaz said...

Cantik comel dan bergaya ..Sesuai ngan Syira

Akif Imtiyaz said...

Yang paling penting DIY tuuu ...Bukan semua reti nak DIY DIY ni kan ... Buat sendiri lagi puasa hati boleh jer create macam mana kita suka ..

dilakhir said...

syira kreatifnye.. dila suka!!!! :D

Dilaella Ella said...

wah cantik lah.. memang kreatif :)

timm bill said...

rajinnya..

Noor Izwani Eliyana said...

Good job kak Syira.Memang kreatif. (like) :)

Fadzi Razak said...

bagusnyaaa

adk dayah said...

kalau tangan kayu mcm dayah..x bole nak wat DIY ni..huhuhu btw comey la DIY ni :)

ANa Ahmad said...

masyaallah.. lama rasanya tak jelajah di blog ni..
baru sempat terjah ni hehe

ANa Ahmad said...

wow cantiknye...
merah tu hehe

Ainim Suju said...

cantiklah Syira. Kreatif betul.

Nur Farahuda said...

Cantik banget....creative =D

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wow!!! comellll!!!!!!! sgt kreatif!

Nur Farahuda said...

Cantik banget ni syira,hehe. Creative =D

Norhasniza Khalid said...

jadi cantikkan..? hihi

shidasyakirin said...

mmg ada bakat seni.. nampak lagi berseri2..

permatabiru said...

ehhh cantik bunga warna warni tu

siti farishah An said...

comelnyer..saya pun tengah survey cover tab untuk anak. tak sempat nak buat sendiri mcm syira.heheheh..

yang baik Ishak said...

cantik... nampak macam beli jer. walaupun yang beli tu pun dibuat orang jugak kan... hehehe

fazianbatrisyia said...

rajin tu...elok sgt dah berhias

yang baik Ishak said...

tiba-tiba pulak datang idea nak buat sendiri jugak lah... best idea nie. tq syira

izzeyda said...

Wah2 cantik dan menarik cover tab tuh.. dah tak nampak macam kena gigit tikus dah.. hehehe..

izzeyda said...

Lagi pun boleh jimatkan duit kan buat sendiri.. kena plak guna bahan yang sediada macam Syira..

Danee said...

WAHH, kretiff :) boleh cuba ni :)

siti zawiah said...

kreatifnya..cantik sangat. :D

Iola said...

cantik hee

Ar Eirza Japar said...

wah dah okay sgt tuuuu... :)

Iola said...

cantik hee

Kathy R'bain said...

Sweet..

Barniyah Ammara said...

Senang rupanya~ ^^ Tapi.. tiada tab! >< Huhu~

Zuhaira Nasrin said...

wahhh kreatiff betul :D

Zuhaira Nasrin said...

wahhh kreatiff betul :D

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

kreatif,,ipad ank pun cover die dh hancur,,mncari cover baru,,xleh letak batu2 cmni..hbs dirobek dek anak..hehehhe

remaja comot said...

sgt kreatif... boleh berjimat plak 2..

Zara Nurhaidah said...

jimat kos kan bila buat sdiri.. cantek syiraa.. =D

Mimi Azirah said...

memg cntik n kreatif

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah