"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, August 16, 2014

Resepi popia cheese

Assaalamualaikum
hye semua !
gambar dari google..
gambar sebenar tunggu di facebook nanti ye
sebab ada masalah dengan phone :)
jom belajar resepi ringkas, jimat dan paling best kenyang ! hehe..
hidangan untuk 3 hingga 5 orang :)

Bahan-bahan :

Kulit popia -16
Lobak merah -1
Sosej (panjang) -2
cheese -ikut suka nak banyak mana
Minyak
Telur -1

Cara-cara :

1. Potong sosej (panjang) kepada 2 bahagian kemudian potong bahagian tadi kepada 4.
2. Hiris lobak merah.
3. Ambil kepingan kulit popia, letakkan sosej,lobak merah yang telah dihiris dan cheese.
4. Kemudian, guling seperti bentuk popia dan di hujung gulungan tersebut sapukan sedikit telur supaya gulungan popia tadi melekat.
5.Panaskan minyak dan goreng popia hingga garing.
6. Siap !

Terus makan panas panas memang best ! cair je cheese.yummy ~~~


## Boleh guna bahan lain seperti isi ketam kentang, sengkuang, ayam daging, taugeh dan sebagainya  :)

14 comments:

Norma NML said...

mcm sedap je..mudah pulak tu..:-)

Norhasniza Khalid said...

boleh buat untuk anak ni

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah sabtu..tak sabar nak tnggu ni dik Syira..memang sedap ni popia cheese..

nor_farihan said...

macam sedap je...boleh try ni hehe :)

izzeyda said...

Macam sedap jer.. boleh cuba nanti..

siti zawiah said...

macam sedap je..macam mudah je..nak kena try ni..

ain syafieqa said...

mudah dan sedap..

Akif Imtiyaz said...

Wow..cam sedap jerrr..boleh cuba ni

Dilaella Ella said...

sedapnya, nanti nak cuba lah ^^

Noura Qifays said...

popia cheese... sdap nie kalau dip ngn choc saucee...

Eellee Nana said...

terliuq dah ai syira...hehe.. namapk sedap

deno said...

terliurrrr!!!

Asha Lya said...

Lya prnh cuba memg mnjdi.sdp ni hhee

Mimi Azirah said...

sedapnye

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah