"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, July 4, 2014

Apa beza sewa tapak iklan, review blog dan review produk/perniagaan ?

Assalamulaikum
hye semua!

Siapa nak beriklan di blog Syira Lokman??

Siapa nak beriklan banner atau review produk or perniagaan kat blog ini , murah je :D 
Sila PM https://www.facebook.com/syiralokman5.
bagi yang tiada facebook boleh emailkan di
---> syiralokman21@yahoo.com.my

Sewa tapak iklan (sebulan)
RM 10 
Review blog (entry kekal) + promote di twitter (5 kali dalam bulan pertama) + facebook + lebih 30 group blogger 
RM 10
Review produk/business/servis (entry kekal) + promote di twitter (5 kali dalam bulan pertama) + facebook + lebih 30 group blogger 
RM 30

Apa beza sewa tapak iklan (RM10) ? review blog (RM10) 
dan review produk or perniagaan (RM30)??


SEWA TAPAK IKLAN ---> Awak bagi banner/gambar dan link facebook/instagram/twitter...syira akan letakkan di tapak iklan tersebut selama sebulan..if tak ada org lain nak sewa, syira akan biar je banner/gambar awak lebih dari sebulan.. :)


REVIEW BLOG
---> Syira akan cerita tentang background blog,apa yang anda tulis dalam blog..latar belakang penulis blog..bilangan follower..susunan widget kemas ke tak..isi dalam blog menarik ke tak..
oke..sekiranya blog tersebut ada menjalankan perniagaan atau jualan produk, syira akan tulis juga tentang perniagaan/produk yang anda jual tetapi hanya nama je la..tak ada maklumat lengkap tentang harga ke,kelebihan produk ke..tu semua tak ada :) lebih kepada cerita blog..


REVIEW PRODUK/PERNIAGAAN/SERVIS
 ---> syira cerita nama produk/perniagaan.. gambar produk/perniagaan..harga...kat mana nak dapatkan..kebaikan produk..ciri-ciri produk..
dan no phone,fb,insta,tiwtter pun syira masukkan untuk memudahkan pelanggan call..

Selain perkara di atas ..bayaran yang dikenakan oleh dibincang di 
syiralokman21@yahoo.com.my atau facebook [wan.syahirah]:)


KELEBIHAN :

1. Purata pageviews 400-800 setiap hari..rekod tertinggi mencecah 1000.
2. Harga terendah untuk beriklan berbanding blog lain.
3. Blog aktif (update setiap hari).
4.Walaupun entry anda dibuat bulan lepas, syira akan tetap promote secara BERKALA dalam bulan2 akan datang.
5. Setiap bulan Syira akan kumpulkan link blog/page lain melalui page [syiralokman] utk dipromote dalam blog syira and syira akan masukkan sekali link blog/page anda dalam entry tersebut.


TATATERTIB BERIKLAN DI BLOG :

Banner tidak ada gambar unsur-unsur lucah.
Banner tidak ada gambar alkohol.
Banner tidak ada gambar tembakau.
Banner tidak ada gambar penindasan pada mana-mana pihak.


*kalau tak ada banner untuk diletakkan di tapak iklan bergerak..
just bagi gambar yang menarik dan url blog/facebook/instagram anda :)

syira tak kenakan byaran yang mahal :) so..apa tunggu lagi ?? 
PM SEGERA ^_^

7 comments:

Nadhirah said...

Ade rezki lebih nnt nak buat jugaklah :) cara syira review pon bagus .

sYiRa LoKMaN said...

Syira akan cuba review n promote sebaik mungkin secara berterusan..
kalau nak..pm syira atau email je :)

Mimi Azirah said...

bagus cari duit lebih...

Azhafizah Md Nor said...

jom beriklan dengan blog syira :)

Eellee Nana said...

Sambil berblog sambil Jana pendapatan sampingan :)

NJihe.am said...

Macam menarik je. Studioous.blogspot.com

NJihe.am said...

Macam menarik je. Studioous.blogspot.com

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah