"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, July 21, 2014

Tips Blogging # Menjadi Blogger Berjaya

Assalamualaikum
hye semua :)

Ramai yang ingin menjadi blogger yang berjaya ?
Siapakah blogger hebat di mata anda ? :)
Jom baca ! 

Syira ada beberapa tips yang ingin dikongsikan ^_^
Blog yang berjaya tidak semestinya dari blogger yang terkenal. 
Ada blog berjaya, tetapi kejayaannya diukur dari segi manfaat yang telah diberikan kepada orang lain. Bayangkan setiap kali entri yang dimanfaatkan itu, didoakan segala kebaikan dunia akhirat kepada anda ..
Tulis sesuatu yang boleh memberi kebaikan pada orang lain..

Sebelum upload atau menulis sesuatu fikir dahulu..
sekiranya apa yang ditulis atau dikongsi akan memberi kesan buruk atau lebih ramai yang terima sebagai negatif daripada positif..
better fikir semula :)

Kadang yang tak elok pun orang sokong..perasan tak ? :)

Adakah ia lebih berbaloi dari menjadi terkenal di mata manusia berbanding terkenal di mata Allah?

"Semua penulis akan mati. 
Hanya karyanya yang akan terus abadi. 
Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-

18 comments:

aswa leyla said...

yep . sekurang kurang nye org baca blog kite dengan senang hati dan gembira .

Siti Aisyah said...

kenkadang pun kalau aisyah nk tulis.. first of all kena fikir dulu kesan elok or x elok dalam sesuatu entri tuh.. takut ia bagi kesan negatif pulak kat org lain.. nice tips! aisyah pun akan terus amalkannya :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Nice tips Syira. . =D

ANa Ahmad said...

betul2 AA setuju :)

ANa Ahmad said...

nice sharing syira ;)

Zuhaira Nasrin said...

Nice sharing ^^

Asha Lya said...

Lya menulis biasa2 je tntg kehidupan seharian lgi pun blog personal kan mna da org nak baca hhee

Noura Qifays said...

Suka baca quote dari Saidina Ali tu... :)

Adinda Baizura Mazlan said...

Sangat setuju :)

Norhasniza Khalid said...

Tips yang menawan lagi tertawan...

Maria Firdz said...

Setuju sgt2...

Khalid Kyle said...

Nice tips, betul tu, seeloknya fikir dulu sebelum tulis pape kerana penulisan yg memberi sesuatu kpd pembaca adalah lebih berguna drpd penulisan yg inginkan views semata

Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak :)



Akif Imtiyaz said...

Kita ni nak menulis jangan la sampai mengaibkan orang ..tulis biar berasas

Akif Imtiyaz said...

Kak Lya menulis takder la nak kata emngata kat orang ..Biasa2 jer tulisan sekadar hobi masa lapang jer ..

Akif Imtiyaz said...

Tips berguna untuk kita semua ..Thanks Syira

ain syafieqa said...

Alhamdulillah..kdg2 tulis baik2 pun ada yg tak senang hati.camne tu..hehe

Azhafizah Md Nor said...

semoga penulisan blogger adalah sesuatu yang positive

Mimi Azirah said...

yg p tg bile menulis elakkan drp memalukan org

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah