"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, July 2, 2014

Blog Review # BySharifahSyahirah.

Assalamualaikum
hye semua :)

bySharifah Syahirah
Hari ini Syira nak membawa anda berkenalan dengan pemilik blog BySharifahSyahirah.
Sharifah Syahirah...nama pun dah Syahirah .. :D sama la kita ^_^
..tapi kite Wan Syahirah ..hehe..
Sharifah Syahirah merupakan seorang pelajar berusia 22 tahun
dan juga businesswoman muda yang berjaya :D
ni dah kira macam kakak dah ni..Syira baru je 20 :D

waa..ramai ye yang jadi usahawan online sekarang ni..
oke..ni yang buat Syira pun teringin nak ceburi online business ni :D
seronok melihat ramai golongan muda yang gigih berusaha ^_^
all the best !

House of Beauty.

Ni la wajah manis pemilik blog BySharifahSyahirah.

Blog berlatarkan warna putih tampak ringkas sama seperti pemilik blog tersebut.
Header yang menghiasi ruangan atas blog pun amat simple menggunakan warna hitam dan putih !
Beliau mula berblog sejak tahun 2011 dan kini telah memiliki 418 pengikut setia :)
Jom kawan-kawan kita follow blog Sharifah 
sebagai tanda sokongan kepada beliau :)

Melihat di sudut sebelah kanan blog Sharifah, Syira terkesan dengan bait-bait kata ini 
"Stand Up For Palestine"
save ummah
"Di setiap degupan jantung anda, mohon ingat setiap 
kesengsaraan saudara islam kita di seluruh dunia. 
Mohon doa kalian. Doa yang istiqamah, doa yang berterusan. Islam is stand for ukhuwah. 
Ukhuwah is not only around people that you know.
 Ukhuwah is all about all muslim in around the world. 
Please stand up for our Islam !"

Tanda sokongan yang baik untuk umat Islam seluruh dunia kan :)

Sharifah banyak menulis tentang kehidupan seharian, isu semasa, review,
tips kecantikan dan tips khas untuk yang berminat dengan online business.
so sesiapa yang berminat untuk memulakan online business
jangan lupa dapatkan tips TERBAIK dari blog Sharifah ni tau !
Syira dah baca..sungguh bermanfaat buat semua :)

Kalau nak dapatkan produk terbaikk dari beliau..jangan lupa email Sharifah ye..
kalau nak tengok macm2 jenis produk yang beliau jual pun boleh :)
Syira dah sediakan link untuk anda klik je :D

Dian'z Vitamin C & E

Vitamin C dan E + Whitening.
Photo: lg 7hari nak tamat da..
promo utk vitamin..

sapa yg rasa nak perubahan time raya ni wajib cuba skang

kalau jerawat merah2 nanh2 bengkak.. akan surut
parut akan pudar.
kulit berminyak akan berkurang
eyebag sekilo.. kurang jd setgh kilo
kulit akan cerah secara peringkat

kesan blh lihat dalam 7hari ke 2mggu

jd sempat lg nak rasai perubahan pada kulit

ibu mengandung n myusu pon blh makan
Promosi Khas Ramadhan !
cepat pergi beli :D

facebook : [sharifah.syahirah]
twitter : [sharifasyahirah]
email : hahabeauty3@gmail.com

Pendek kata blog BySharifahSyahirah. ni seringkas tuannya..susunan widget cukup teratur ..
ade juga tips kuruskan badan tau..hehe..
siapa yang nak kurus sebelum Raya ni..haa..cepat2 terjah blog Sharifah !!

jom ramai2 follow BySharifahSyahirah. ^_^

Bersama merapatkan ukhwah :D

14 comments:

ANa Ahmad said...

wah.. boleh blogwalking ni hehe :)

Cik Kyra said...

Wah... nak follow dia la.. awak followlah kite,, hihi.. kite pun baru berjinak2 ni., hihi

Sharifah Syahirah said...

thnk you syg ! terharu. sobs. u do more than i give :)

Asha Lya said...

tahniah pemilik blog..slmt berpuasa syira :)

aswa leyla said...

syira, macam mane nak di review ni ? nak jugak syira review .

sYiRa LoKMaN said...

jom follow ! kita sama2 tolong blogger ^_^

kalau nak syira review blog/bisnes anda..
pm https://www.facebook.com/syiralokman5?ref_type=bookmark

idzwa kamaruddin said...

bleh la terjah kejap lagi..

Maria Firdz said...

Nice review...

Azlan Strider said...

businesswoman pada usia seawal 20an..dia memang seorang yang awesome..semoga dia berjaya dlam bidang yang diceburinya...hehe

Regards,
-Strider-

Mimi Azirah said...

ok nanti akak terjah

Azhafizah Md Nor said...

jap lagi boleh singgah :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Great review... nak terjah

ejulz said...

bw sini :)

remaja comot said...

semoga berjaya

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah