"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, July 22, 2014

Personal Blog tapi ........

Assalamualaikum
hye semua :)


Rajin kan Syira update blog sekarang ni ??
haha..nama je personal blog tapi Syira kurang cerita pasal diri sendiri kan sekarang ni..
sebenarnya tak banyak benda nak cerita memandangkan Syira hanya duduk di rumah and online setiap hari..sabtu or ahad Syira berada di kampung..opah sakit so memang tiap minggu family syira akan balik tolong makcik jaga opah..
..tapi rutin ni mungkin sampai hujung bulan 8 je..
kenapa??

nanti Syira beritahu...hehehe..

macam mana persiapan raya ?
mesti meriah kan ? baju lip lap lip lap kome..kalah lampu kelip kelip..haha..
Raya kali ni simple je..selalu family Syira tempah baju awal2..sedondon semua tapi tahun ni takde..
nak shopping pun takde masa sebab sabtu ahad kat kampung kan, nak berjalan tu kurang la..
kalau sempat pun 2,3 jam je..

Puisi pun dah kurang dikongsikan di sini..ada sesiapa nak join terbitkan buku puisi dengan Syira ?
 atau nak tolong terbitkan ?
hehe...
buat masa ni puisi-puisi Syira simpan dulu oke :)
 gambar ootd pun dalam bulan puasa ni Syira tak upload lagi..tunggu lepas raya tau :D

Sesiapa yang follow blog Syira dari dulu mesti tahu Syira ni muda lagi..
baru baby yang berusia 2 tahun :D
Eh ! 20 tahun...hehehe..
Syira merupakan pelajar lepasan stpm batch 94..
so alhamdulillah..Syira dah lepas pun stpm and mungkin keputusan tawaran kemasukan untuk ijazah sarjana muda keluar minggu kedua bulan ogos ni..
and awal bulan 9 pendaftaran..

so sebab tu Syira cakap mungkin bulan 9 kurang sikit berblog tapi insyaAllah..blog ni tak terabai :)
bila keadaan dah stabil..entry akan penuh balik ^_^
hehe..risau juga ni..tak lama lagi raya..lepas tu result tawaran pula keluar..
tak tahu la mana yang sangkut..
doakanlah syira dapat sambung degree..please :)

satu je Syira minta..doakan Syira dapat yang terbaik eh ?
Doakan Syira berjaya dunia akhirat :)

Syira minta maaf if sepanjang berblog ni ada yang tak suka or terasa hati..
terima kasih sebab banyak bantu Syira..
maaf zahir batin ^_^

30 comments:

Oh Fiona said...

Oh tidak~Sana sini dah org heboh pasal UPU ~,~ Papepun,good luck Syira! Moga dapat masuk U yang terbaik,dapat course yang terbaik dan segala-galanya yang terbaik! :D

Maru Maru :3 said...

Selamat hari raya kak syira (:

Nurfaezah Abdullah said...

Aamin.. all the best for your future undertaking :)

Norhasniza Khalid said...

Mama juga lepasan stpm, tapi batch keberapa.. Mama udah lupa, apapun gud luck dear..

Amanda Suria said...

Semoga semuanya di permudahkan ye....al the best syira

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Akak doakan semoga apa yg Syira impian tue akan tercapai...=D

Akif Imtiyaz said...

Semoga Syira dpt buat yg Terbaik ..InsyaAllah..All the best dear..

Sally Samsaiman said...

selamat hari raya in advance...

semoga kejayaan di dunia dan diakhirat buat syira...

best of luck! :)

Claude C Kenni said...

Semoga makin rajin ya update blognya, ditunggu lho updatenya =)

norulbadri daud said...

All the shira..

ANa Ahmad said...

alhamdulillah.. moga Allah permudahkan urusan syira ;)

Norniwanie Nasarudin said...

Wanie pun batch stpm..sekarang nak hbis degree dah..hee...all the best syira..InsyaAllah ada yang terbaik..

Syuhada Salleh said...

semoga dipermudahkan ye syira

Poi Blogger said...

maaf zahir batin.. :) haha

azizah :) said...

inshaaAllah moga di permudahkan yer syira..

Zuan said...

personal blog tak semestinya pasal diri sendiri je. :)

slamat brkenalan ;)

Ana Solehah DI said...

muda lagi kome yea...hehehe, teman senior 2 tahun...kihkih

nurul hidayah said...

Good luck ! Semoga Allah permudahkan segala urusan sis .. Berjaya dan bahagia di dunia and of course hereafter :D Salam Ramadhan

Shida Radzuan said...

samalah syira akak pn xsempat beli lg utk persiapan raya ni..hurmm xtau bila nk beli..xde msa..kojer jer kejernyee.

Ainim Suju said...

Akak pun ala kadar je syira. Insha Allah, ada rezeki Syira nak sambung degree tu

Kathy R'bain said...

Gdluck syira..

deno said...

semoga segalanya dipermudahkan buat syira :)

Fadzi Razak said...

Good luck syira

ain syafieqa said...

good luck syira..

ros_reeza said...

oh pangkat adik la syira ni.. Kak Ros , 26 :)

Alynn Azman said...

Muda lg :) ..selamat hari raya syira..

sYiRa LoKMaN said...

ALHAMDULILLAH..MACEHHH..DOAKAN SYIRA YE SEMUA :)

Azhafizah Md Nor said...

yang penting berblog menulis sesuatu yang positive :)

Iola said...

all the best syira :D

Mimi Azirah said...

rajin menulis tuh yg jenuh nak kejar..hahaha

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah