"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, February 18, 2014

Bila mood rajin datang ~~

Assalamualaikum
hye semua :)


Bila mood rajin datang, Syira masak lagi hari ini :D meriahhh kan ? 
haha.. tak tahu la kenapa hari ni rajin ben0o masak . 
Teringin macam2 lauk pula tu,pukul 10 dah masuk dapur..hehe..

Menu lunch tadi :
Ikan goreng
Pecal (ada sengkuang and timun je)
Sotong goreng tepung
Creamy Butter Prawn
Sotong masak sambal kacang
Sambal kering kacang, ubi dan ikan bilis. (tak tahu nama betul :P)
Sup ayam (lauk semalam)

Syira memang suka sangat masak, ada je lauk dalam peti ais mula fikir resepi :D
..kalau masuk dapur je memang laju buat kerja :D
macam lagi 10 minit je mak mertua nak datang, haha..padahal masak untuk family makan je :P
Tunggu entry seterusnya ya? nanti Syira share resepi pula ^_^

30 comments:

Nur Shafiq said...

macam sedap ja ? :l

mia izzati said...

mak aihhh banyaknye masak..rajin nooo..

Cik Yaya said...

hamboi banyaknya yunk

Cik Yaya said...

hamboi banyaknya yunk

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah malam dik Syira..banyaknya lauk...pandai adik masak...akak malam ni masak lauk telur jer..hehe..

Diya Ariana said...

rajinnya.saya jarang buat keja dapur ni.ekekee rajin beli & makan je :P

Akeyla Azmi said...

omgggg kak syira T_T
butter prawn and sotong tu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <333333
hihihhihi

Akeyla Azmi said...

good girl hihihi ;D

Fara Athira said...

Fara fail memasak . Kahkah . Okay malu .

Cikgu Norazimah said...

Rajinnyer! Byk tu..sbb arini ada koko..CN lgsung tak memasak! Hehe

Kathy R'bain said...

wah..terbaiklah..nampak sedap semua..

Sukma Haron said...

Udang tu yg sedapnya...yummy...

Chot said...

practice make perfect..cewahh.. kalau dah biasa masak untuk family tentu tak ada masalah bila berumahtangga nanti. =p

amal said...

waaa banyaknyaa syira masak

QasehnyaRania said...

rajin ke dapur kenyang la perut kan. hihi.
semuanya pembuka selera nak nak pecal tu. ratah pon sedap tu

Linda said...

Rajinnya Syira ni...terliur tgk..hihi

Nora Karim said...

amboi... meriah kemain... :D

shahida rahim said...

dapnyeee..rajin lah syira ni :)

Asha Lya said...

banyaknya syira masak..rajinnya

Siti Hajar said...

Wah. Banyaknye syira masak. Hebat! Slalu saya masak ayam dalam steamer atau oven je.

ayahmamilisa said...

rajin syira masak ye..banyak lauk plak tu..nampak yummy2 belaka :)

nana kimie said...

wah,banyaknya menu....heee...simple janji sedapkan syira:)

Abak Lorong Cinta said...

Wah..sedapnya!!

Cik Yaya said...

fuyoo...
bpe org makan ni..rajin nyer masak ^_^

nabila biela said...

telan air liur jap..hhee

Amanda Suria said...

waaa....macam2 ada ha...minggu ni akak mood bulan mengambang nak bertandang....sgt2 xde keinginan nak masak...

Mar Mansor said...

banyak nye lauk...macam2..rajinnyerrrrr

Zara Nurhaidah said...

wewiiit ! org yg xlapar jadi lapar tgk hidangan mcm ni.. hehe. bruntung bakal mak mntua.. ^^

Azhafizah Md Nor said...

banyak betul masak tu syira..rajin!

Akif Imtiyaz said...

Nak masak jugak la camnie hehehe

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah