"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, February 14, 2014

Jangan lupa !

Assalamualaikum
hye semua !

Jangan sampai kita terlupa!


  • ada suami yang lupa bahawa ibu lebih utama dari isteri,
  • ada isteri yang lupa bahawa suami lebih utama dari ibu,
  • ada ibu bapa yang lupa anak perempuan mereka perlu mengutamakn suaminya lebih dari ibu bapa,
  • ada isteri yang lupa bahawa si suami perlu mengutamakan ibu si suami melebihi si isteri,
  • ada anak lelaki yang lupa bahawa tanggungjawab menjaga ibu & bapa tergalas di bahu mereka & bukan pada anak² prempuan,
  • ada anak perempuan yang lupa dia lebih terikat dgn tanggungjawab kepada suami & ibu bapa suami lebih daripada ibu bapa kandungnya sndiri..


16 comments:

Dzureen Darwis said...

Hehe saya nak kena enjoy zaman bujang ni habis2 ek :)

Fiza Rahman said...

In shaa allah tak lupa ☺

Nur Inani said...

sanagt bermanfaat syira. terima kasih atas ingatan :)

Fara Athira said...

Nice ♥

Farah Waheda Wahid said...

jadi jangan sampai kita terlupa...thanks for reminding syira...

Cik Puan Fadli said...

sama² lah kita mengingati...

Bitt (double IS) said...

Hi salan singgh n salam jumaat

Mek Onie said...

Allahurabbi,semoga kita tidak lupa tugas antara kita

Eellee Nana said...

nice sharing
thanks untuk peringatan^^

: Kebaikan Yogurt untuk Kulit

Eimma Esmail said...

insyaAllah.. akan cuba ingat tangungjawab masing2 :)

Zamani Abe said...

tolong ingatkan aku,,, ^^

Kathy R'bain said...

inshaAllah tak lupa sayang....

Ai Syah said...

yeah..semoga kite x lupa semua tu..utamakan y utama..=)

Azhafizah Md Nor said...

InshaAllah tak dilupakan :)

sYiRa LoKMaN said...

sesuatu yg amat penting..sering kita lupa kan ? semoga bermanfaat ^_^

Sukma Haron said...

Selalu beringat..

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah