"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Friday, February 21, 2014

Jom baca Al -Quran.

Assalamualaikum
hye semua!



Al Quran diletak di tempat tinggi untuk difahami isinya dan disanjungi 
bukan 
dibiar rapi dalam almari hingga debu debu kecil menjadi penghuni.
:)


9 comments:

Farah Waheda Wahid said...

salam Jumaat Syira, thanks for this great piece of sharing and reminder...

Azhafizah Md Nor said...

Alhamdulillah..amalan harian :)

Liza Licha said...

kena rajin amalkan. baca lah sikit kalau tak ada masa sekalipon

Eimma Esmail said...

shari baca 1 muka surat pun dah ok ;) at least , ada jugak bekal nanti :)

Akif Imtiyaz said...

SETUJU SANGAT2

Nora Karim said...

betul tu... bacalah al-Quran... jangan jadikannya perhiasan...

Zie Madini said...

Satu peringatan yg sgt bagus sbb kebanyakkan kita akan membiarkan al quran berdebu2 dlm almari :(

Zara Nurhaidah said...

Mudah nya Islam kan.. baca satu huruf pun dah dapat pahala.. tp sikap malas kita yg mbuatkn islam itu nmpk susah ntuk di fahaami.. nahuzubillahminzalik. Semoga kita sntiasa dkm rahmat dan lindungan Allah.. amin ya rabbal amin..

Mia Liana said...

salam sabtu... perkongsian yang bagus ni...

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah