"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Tuesday, February 11, 2014

Dah tunaikan permintaan. Alhamdulillah !

Assalamualaikum
Hye semua !

Alhamdulillah..
dah tunaikan permintaan pelajar form6 yang masih tertanya2 ~

"betul ke pilihan aku masuk form 6 ni"
"form 6 susah"
"nak masuk Universiti"
"malu la masuk form 6, kawan lain dapat masuk U"

Syira dah share 3 entry pasal fom 6 :


So, lepas ni pelajar form 6 jangan la nyorok lagi ye :)
Tonjolkan diri anda :)

"Belajar kat mana pun, andai ada usaha pasti ada rezeki :)
Bergantung bila Allah nak bagi, jangan kecewa bila tak dapat :)
Tapi kena ingat, kalau MALAS , 
belajar la di Universiti hebat dunia pun kamu takkan berjaya"
:)

Kalau memang tak nak form 6, apply la universiti, kolej ,politeknik or institut kemahiran yang ada
..belajar juga :)


Kalau ada apa2 lagi nak tanya :

Jom add : facebook
Jom follow : twitter
Jom like : Blog Syira Lokman

Buat masa ini Syira hanya ada 3 akaun ini sahaja bersama Blog Syira Lokman :)
tiada instagram, tiada wechat, whatapps or etc :)

## Syira asyik cerita pasal form 6 ni bukan nak lebihkan pelajar form 6 tau ! 
cuma bila Syira sendiri dah lepas STPM ,Syira dah rasa pengalamannya sendiri and
ramai minta tolong bagi pendapat, so Syira share je..sebab Syira tahu ramai malu masuk form 6 kan ? :)
Harap membantu :)

Percaya pada REZEKI :)

14 comments:

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah malam di sini dik...makasi sudi singgah kat blog akak...btl tu dik...kat mana2 pun belajar klu tak berusaha dan malas...tak akan berjaya jgk..dulu ada anak jiran Diana dpt ker tgktan 6..tpi dia berhenti dan masuk segi kolej...akak tnya,knapa tak teruskan kat tingktn 6...ada ker patut dia ckp...mls dah pakai baju seragam sekolah...entah lah..akak pun tak hbis fikir...napa smpai dia leh ckp macm tu..

Hadirah Syakirah said...

Betul tu . Saya pun student STPM jugak. Pengalaman STPM memang best dan mencabar :)

Ayie Atiqah said...

ayie sendiri dr form 6 jgak,mule2 je malu cket tp sebenarnya form 6 la banyak bantu ayie lebih matang,bgus info syira ni =)

Hadirah Syakirah said...

Betul tu Syira. Saya pun candidate STPM jugak. Pengalaman STPM memang best :)

Wana Seoby said...

tepat pada masanya.. saya memang minat sangat nak belajar form 6 tapi reaksi kawan-kawan macam.......

dah puas dah google pasal form 6, rasa best je. hihi

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulillah alhamdulillah..ramai pula mengaku form 6 ye :)
hehe..terima kasih..sekadar berkongsi pengalaman..moga bermanfaat :) jgn maluuu

Ainim Suju said...

akak pun student form 6 dulu..rilek je cakap dgn org

Eza Ridzwan said...

akak masok lower 6 seminggu je..pastu dpt offer dr itm...so, xde la pengalaman belajar form 6...apapon, gud luck for ur STPM...

Abak Lorong Cinta said...

Alhamdulillah..terbaik la... hihi

amal said...

moga bermanfaat kepada adik2 :)

Azhafizah Md Nor said...

yang penting tu menuntut ilmu :)

Akif Imtiyaz said...

TERBAIK la Syira ...
Form 6 pon namanyerr ttp pelajar kan hehehe ..Jd kenapa malu masuk form 6 .

Che Dylalaa said...

buat apa nak malu.. Pelajar form 6 la paling hebat sebab kena kuatkan hati untuk terus bertahankan. serius bangga jadi pelajar form 6 :D

sYiRa LoKMaN said...

tau tpe..jangan malu kerana ilmu :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah