"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, February 26, 2014

Borong Strawberry

Assalamualaikum
hye semua !


Kalau pergi Cameron Highland wajib la beli strawberry kann :D selalu beli 2 kotak besar je ,tu pun sebab 1 kotak RM10..
tapi ayitu tengah musim strawberry, so strawberry murah :D
Orang dah tak jual pakai pack dalam kotak lutsinar tu tapai pakai peti je..hahaa..

nampak tak banyak peti strawberry kat gambar tu ?
satu peti biru dalam 3 kg harganya rm2O, kalau pack dalam kotak lutsinar tu, boleh muat 6 kotak saiz besar untuk 1 peti.
So dalam rm 3 lebih untuk 1 kotak lutsinar tu :D
saiz buah strawberry besoo besooo lak tuuu..
memang best laa :D

macam ni haa rupa kotak lutsinar tu..

Abah borong 4 peti biru tuuu dengan harga RM70.
Bayangkan la beli 4 peti, so dapat 24 pack strawberry :D

Buat apa banyak2? biasa laa..bagi orang..hehee..makan setakat 3,4 pack je :P

Terasa seronok pula, hehe..Kowang tengok je la eh, jamu mata,kalau Syira pos pun , mungkin posmen makaan dulu ..hahaa

##Entry kali ni macam ajooo kome mengira pula eh..haha..

22 comments:

Cikgu Norazimah said...

bestnyer strawberi ! terasa di tekak kesedapan nya..waa...kena cari dekat Jusco ler lepas ni..

Asha Lya said...

emmm sedapnya syira nak juga :D

msredcheesecake said...

dapni makan cicah cekelet

mia izzati said...

entah2 kita pi ari yg sama hehe..sy pon baru ari ahad ritu pi..

Fiza Rahman said...

Banyaknya borong. Nak sket ☻☺

Farah Waheda Wahid said...

dip in chocolate best ni syira...

Lyaa Suriany said...

Menarik nya aih tgk gambar. nasib baru dpt mkn strobery dua hr lps. kalau x kecur air liur.hehe

Naniey Jemiey said...

bestnya bercuti ke cameron..dah lama tak pergi..

shahida rahim said...

sedap nye soberi..banyak ye borong..

Ayu Zan said...

alamak. nak g kena set kan time musim dia la ni

nabella said...

sedapnyaa kak shiraaa .mcm nak pergi lah .sampai bila musim nyaa ?

Kathy R'bain said...

akak tak pernah try lagi ni..

Akif Imtiyaz said...

Waaa sedapnyerrr.. boleh makan ngna coklat cair nie .. Lg sedapp ..Jom jom beli coklat pastu buat strawberry coklat..

Mas Zull said...

assalamualaikum syira...sedapnya tengok strawberi tu...:)

nana kimie said...

haish,cicah dengn susu pekat ni,sedapnya!

Azhafizah Md Nor said...

bestnya makan strawberry ngan coklat..kalau camni memang boronglah

Liza Licha said...

bestnya makan strawberry.. licha suka mkn kat sana. sebab manis.. hihi

tiey smilez said...

Wah sedapnya. Xpe beli bnyak2 pastu buat jem, jus. Kalo nak makan semua memang x la sebab masma.hihi

Fara Athira said...

Terliur T.T

MiaLovetto ^^ said...

wah. sedapnyaa!!

Zara Nurhaidah said...

Zara xbrapa strawberry ni.. pena mkn tp xsuka.. asyik dpt yg masam. Last2 xsuka mkn.. ~.~

Hazani Hussin said...

Pm nak beli semua buah strawbery boleh post x melalui bas express

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah