"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Sunday, February 2, 2014

Senyum .

Assalamualaikum
hye semua :)



Senyum adalah sesuatu yang mudah tetapi berat untuk diamalkan. Indahnya di dalam Islam, senyum merupakan suatu amal kebajikan kerana melakukannya merupakan suatu ibadah sedekah.

kelebihan senyum :

  • Senyum menyebabkan kita kelihatan lebih cantik atau handsome! Betul tak?
  • Senyum mampu mengubah ‘mood’ kita kepada yang lebih positif dan bertenaga.
  • Senyum mengurang atau menghilangkan tekanan atau stress. 
  • Senyum memantapkan sistem imunisasi badan kita. Maka badan kita akan lebih tahan terhadap penyakit.
  • Senyum menyebabkan anda kelihatan lebih muda! :D


Senyum-senyumlah selalu! barulah nampak macam cantik je macam comel je..hehe



8 comments:

Nur Inani said...

jom senyum.. hihi . :)

Mohamad Khairil said...

senyum tak perlu kata apa-apa..

Ai Syah said...

\(^______^)/ .. sy dtg sini dan hadiahkan anda sebuah senyuman..hehe..=)

senyum tu sedekah..^_^

sYiRa LoKMaN said...

inani : ^_^
khairil : senyummm ^_^
ai syah : nak bg sedekah ni ^_^

Nao Mei said...

senyum memanang merawat wajah...hihi...:)

Lilynn Wifey Sham said...

senyum tanpa was was gituw kikiki

Azhafizah Md Nor said...

senyum tak perlu kata apa² :)

sYiRa LoKMaN said...

hehe..senyummm ^_^

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah