"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Thursday, February 13, 2014

Borong buku :D

Assalamualaikum
hye semua !

Klik gambar untuk lebih jelas 
Semalam jalan2 teman mama shopping and Syira teruja masuk kedai buku !
Sekarang ni kalau masuk kedai buku rasa nak borong je semua yang ada, 
sejak bila ntah minat membaca ni muncul.

Nampak tak gambar atas tu, semalam Syira borong buku :D
Sebenarnya buku "Mudahnya Menjemput Rezeki" tu Syira beli di Shah Alam, beli satu je and dah habis baca minggu lepas .
Buku tu best !!
Kowang patut beli buku , serius tak rugi :) Kita akan rasa lebih bersyukur dengan nikmat Allah dan lebih "sedar diri".

Lepas habis baca, Syira rasa nak lakukan sesuatu :)
So semalam Syira borong buku tu kat Ipoh pula, nak beli 15 tapi ada 10 je ada kat kedai..
tak cukup untuk "projek" Syira sebenarnya, 
tapi tak apa la..mana yang ada je :)
oke la kann dari tak ada langsung.
Syira nak buat apa dengan 10 buku tu ??
hehe..adalah ! rahsia :)


Selain buku2 tu, Syira ada juga beli 2 buah buku lagi :D
Tak sabar nak baca..


##buku2 mcm ni kalau tak biasa baca memang bosan, tapi cuba dulu. kot nanti jadi macam Syira.
Sanggup lepak kedai buku dari kedai baju. Plan nak beli tudung semalam pun tak jadi sebab dah dapat buku..ehehe..
Jangan lupa borong buku juga eh :D

16 comments:

msredcheesecake said...

sama ngan akk...duit lagi byk habis beli buku dari baju...hheee

Farah Waheda Wahid said...

akak kalau masuk kedai buku boleh spend time berjam2...

syafqa akmal said...

Siapa sangka rezeki mudah dijemput berbanding kita mencarinya..

syafqa akmal said...

Siapa sangka rezeki mudah dijemput berbanding kita mencarinya..

Mek Onie said...

onie tak beli lagi,hihi

Cikgu Norazimah said...

banyakkyer borong buku ! CN tengok mood, tapi wajib beli majalah..ada macam2 majalah kat rumah smpai encik suami bising cakap suka beli majalah tapi tak baca pun ! heheh

MG schmidt said...

aaaaaa
jelesnya
byknya borong?
MG asek hbis je time dtg bookstore
yelah kdg2 tak terigat
teringat then msuk bookstore dh hbis plak ..huhu
nk baca jgk buku ni ....huhu

Cik Anis said...

Best kalau bab shopping buku ni..rasanya kalau nak beli buku lagi lama kot dr nak beli baju hehe

Cik Puan Fadli said...

x rugi membaca..byk ilmu yg kita dapat...habit akak, klu masok toilet mesti ada bahan bacaan..paper lama pon xpa..hahaha...

Azhafizah Md Nor said...

fiza jarang borong buku..xde msa nak membaca..baca blog je..ni mesti nak hadiah ni kan

Amirah Su'aidah said...

kedai buku popular ada tak buku mudahnya menjemput rezeki tu? macam best je. ramai yang suggest suruh baca..

sYiRa LoKMaN said...

aah...menjemput lebih mudah dari mencari :)
hehe..ade la projek sikit dgn buku2 ni..
kt popular tak sure la ade ke tak..syira beli di mph n kedai buku ape ntah nama die..tp on9 pun ade jual @deleela zayn

Eimma Esmail said...

i love reading too. sanggup lepak berjam2 dekat kedai buku :)

Akif Imtiyaz said...

Wah projek yerr...
Haaa Kak Lya Teka Erkkk .. Nak bg kat kawan rapat @ Nak buat GA kan ???

Ai Syah said...

bestnye borong buku..sy cuma takot kalau sy x terbace..hehe..

sYiRa LoKMaN said...

hehee..dah borong buku tu kne la pastikan semua kita baca..tpeee..slow2..seronok baca buku !

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah