"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Wednesday, February 12, 2014

Yang mana satu ?

Assalamualaikum
hye semua :)

Kita mengutuk yang tidak berhijab,
Kita mengata yang "terbuka" sana sini,
Kita menilai asal bertudung sahaja itu sempurna
Tapi,
Yang mana satu diri kita ?
Yang mana satu dikatakan muslimah?

## Muhasabah diri :)


credit : Nur Dani
http://nurdaniub.blogspot.com/


17 comments:

ahmadhiSyam said...

yang penting benda wajib jgn ditinggalkan & jgn aibkan org lain kalau tak nak kita diaibkan...ye tak?

Farah Waheda Wahid said...

sama2 kita muhasabah diri dan beringat and i got what you mean... ^_*

Dzureen Darwis said...

Assalamualaikum.

Saya dalam proses transformasi sekarang. In shaa Allah doakan saya :)

Azhafizah Md Nor said...

jadilah seorang muslimah yang disebelah kanan :)

amal said...

jom muhasabah diri :)

Akif Imtiyaz said...

Sama2 kita muhasabah diri kita sendiri di samping mengajak orang lain ke arah kebaikan ... info terbaik ..thanks Syira

Chik Myra said...

berusaha untuk berubah...mari sama2 muhasabah diri

Biela Naat said...

Auch! *dush dush* terasa kat diri sendiri betul kata-kata Kak Syira tu T_T

puan.mila said...

Kan lebih manis dn elok sblh knn..kan? Kan? Sma2 berubh dn trus istiqamah.,

http://www.ibuzara-corner.blogspot.com/

puan.mila said...

Kan lebih manis dn elok sblh knn..kan? Kan? Sma2 berubh dn trus istiqamah.,

http://www.ibuzara-corner.blogspot.com/

Eza Ridzwan said...

terima kasih atas ingatan syira...in sha allah, sama² lah kita menjadi muslimah sejati...jgn hanya sekadar menutup aurat mengikut syariat islam, tp dlm masa yg sama kita mengumpat, mengadu domba, bergadoh sana sini, pon x guna jugak, kan...muhasabah diri sat...

Abak Lorong Cinta said...

^________________^

msredcheesecake said...

akk lebih selesa ber skirt labuh je... seluar kurang lah...

Ai Syah said...

yup..muhasabah diri lebih baik..n pilih utk jd y terbaik..=)

Ina Amani said...

thank you kak syira atas entry ni! :D

Ina Amani said...

thank you kak syira atas entry ni! :D

sYiRa LoKMaN said...

sekadar berkongsi, mohon tegur jika salah..moga bermanfaat :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah