"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Saturday, February 8, 2014

Syira nak KAWIN !

Assalamualaikum
hye semua ! ^_^

Syira dah 20 and Syira bakal berkahwin ! :D 
hehe..senyap2 je kann..tup tu dah nak kahwin dah..
Syira sendiri pun tak percaya :)
dah rezeki :)

Syira nak tunjuk tema kahwin nanti :)

Tema : Mawar Musim Salju
Nikah : Putih
Resepsi: Ungu

Ni "ala-ala" je tau..tak semestinya sama :)
Simple tapi menyerlah !


Ni pelamin time nikah, ada penambahan di sini, 
Syira nak tabur kelopak bunga mawar merah atas pelamin :)
Baju nikah : Jubah/Dress putih.
Bunga tangan : Bunga mawar merah


ni pelamin untuk majlis resepsi,cadangnya 1 majlis je..jimat ! :)
Baju : Dress/ Jubah Ungu
Bunga Tangan : (tak pasti lagi)

ni la Maria Elena ..hehe


3 ni contoh design baju yang Syira suka :)
nice kann ? tapi nak ungu and putih ! ^_^
Pereka fesyen yang Syira suka adalah
Eja Shahril dan Hatta Dolmat ! :)


Pelamin lighting kena power !
Baju nikah and untuk resepsi nanti nak kain tu beralun je..
pa pe pun wajib menutup aurat :)
Hantaran Syira nak yang paling sikit je, tapi biasa la kan..bila saudara ramai, semua nak sponsor hantaran tu jadi banyak nanti kan..hehe..tengok je la :)
Doorgift pula dah ada idea special tapi tak nak story lagi :) tapi ada klu "memetik bunga di taman" :)
Tak nak pre wedding photoshoot tapi post wedding je oke :)


Oke, itu je yang ada dalam fikiran buat masa ni.. :P
..Syira belum nak kahwin lagi,hehe..
saja je share semua ni, impian la kononnyaa.. Nak juga jadi "princess"
dah ada dalam otak dah..haha
gatai kann ! saja suka tengok orang kahwin..cantik sweet je :)

Syira sure kowang pun macam Syira kan, yang perempuan tu la :D berangan lebih ! :P
Mestilah semua nak yang perfect kan :)
Apa pun cara Islam perlu diutamakan and jangan membazir.. oke :) Syira cuba.


Bila nak kahwin ?? hehee..Bila tiba masanya :)
nak sambung belajar pula lepas ni..insyaAllah degree..
result stpm sem 3 keluar isnin ni..doakan Syira ye :)
Terima kasih semua ^_^

### gambar diambil dari fb and google :)


20 comments:

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah malam di sini dik...semoga apa yang adik impikan akan tercapai..

Ai Syah said...

lorh...baru nk terpercaya yang dah nak kahwin..hehe..

skrg mmg org kahwin awl..hehe..^_^..

pelamin nya cantik! =)

Anis Aisyah said...

pfft akak nak kahwin? muda gila haha good luck okayh. nanti tunjuk muka 'prince charming cute lovely' akk tuh haha

shahida rahim said...

lah punya semangat baca td ingat syira nak kawen..tp mmg cantik ssangat!semoga impian syira tercapai amin :)

Akif Imtiyaz said...

Wah adik akak nie dah ader perancangan DETAIL la hehehhe..
Kak Lya doakan moga cepat bertemu jodoh dan yang diimpikan jd kenyataan ..Insyaallah ...

sue adnan said...

syira kita sama umur la..hehe..kawan saya dah 2 orang yang dah kawen.baye2 kita2 je tau.huhu.hope impian syira tu tercapai,insyaallah..sama2 doa yang terbaik utk rsult sem 3 isnin ni..saya pun berdebar jgk.. ^^

dilakhir said...

ahahaha buat gempak je.. ingat memang nak kahwin dah..syira all the best isnin ni.. mesti ngah cuak kan ahahaha same laa.. eh baju ngan nagan pelamin tu lawa.. haa nanti nak kongsi juga laa.. nti datang tgk kt entry taw ahahaha.. oye kalau btol2 rezeki datang awal jangan lupa ajak ahahaha.. all the best syira :)

Wafi Remli said...

Emm...Jangan membazir dan jangan tabarruj, ok?

Siti Hajar said...

Terkejut sangat Syira! Ingatkan nak kawen betul2, baru nak tanye bulan berapa. Ada rezeki, boleh datang :)

Suka konsep pelamin waktu nikah tu, simple dan elegent lagi2 kalau tabur bunga ros merah.

Biela Naat said...

Eeee ingatkan nak kahwin dah! Buat terkejut je hahahaha. Cantikkan gaun maria elena tu? Hehehe. Eh, akak sambung form 6 ke? Kalau camtu, boleh lah bertanya eh? Hehe, goodluck utk result!

Ain XO said...

tahniah kak..
btw, jom join giveaway ni :) http://ainexo96.blogspot.com/2014/01/fangirls-giveaway.html

Iola said...

tahniah syira =) hihi semoga impian terlakssana

ros_reeza said...

tak salah ada impian :)
semoga berjaya dalam STPM tu nanti :) esok kan :)

nabella said...

hehe kak syiraa,igtkan dah nak kahwin dahh tadi .tapi idea nih lawaa lahh .suka sukaa selamat berblogging :)

Chik Myra said...

baca awal2 tu...dah percaya...teruja sangat...dah baca dampai bawah...ceh impian je...terkena jugak saya...tapi concept weeding nie mcm best je...sape yg x de impian nak kwin mcm nie kan...semua girl nk mcm tu...klau bleh saya pown nak...nnti dah nak kwin jgn la lupa nak jemput kita org ye...huhu

Ayie Atiqah said...

gudluck syira =)

sYiRa LoKMaN said...

hehee..sje je wt gempakkkk :P doakan je ^_^

Azhafizah Md Nor said...

seronoknya planning kawen² ni..semoga impian syira tercapai hendaknya nanti..amin

nana kimie said...

heee...ingat betul2 da tadi dear,btw betul tu nana pun suka tgk orang kawen^^ kalau g kenduri mesti nak tengok pengantin nya,pastu pelamin,...hope impian syira ni tercapai ye....sweetje:)

Akif Imtiyaz said...

Nak komen lg dan lagi hehehe..Sbb suka ngan entry Syira yg nie..Mcm dah nampak betul2 jer ...Moga impian jadi kenyataan dik .. Kak Lya doakan yg TERBAIK buatmu..Amin aamin aaminn

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah