"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-


Monday, February 24, 2014

Tanggungjawab dan Hak

Assalamualaikum
hye semua !

Jangan merungut bila dah usaha tapi tiada hasil.
Terus usaha dan doa :)
Dekatkan diri dengan Allah.
Berusaha TANGGUNGJAWAB kita, memberi rezeki HAK Allah :)


11 comments:

Farah Waheda Wahid said...

betul tu semuanya dari Allah, yang penting kita dah usaha dan mencuba sebaik mungkin...

msredcheesecake said...

kadang2 usaha tu yg Allah nak tengok...

Ai Syah said...

betul .. buat part kite je . selebihnya serah pd Allah . =)

Wafi Remli said...

Betul tu, kita kena sentiasa berusaha!

Asha Lya said...

betul2 setuju..yg pnting kita rajin usaha

Asha Lya said...

betul2 setuju..yg pnting kita rajin usaha

Sukma Haron said...

Tawakal..

Bahrain said...

Jangan pernah berhenti berharap dan berusaha ..

Pha Is said...

stuju dengan quote tu..

Akif Imtiyaz said...

Setuju sangat2 .. USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN .. Kalau nak berjaya tapi malas nak BERUSAHA tak kan kemana .. Orang ygusaha lebih dapatnyerr lebih jd tingkatkan usaha untuk dpt lebih.

Azhafizah Md Nor said...

yang penting jangan putus berusaha :)

DISCLAIMER

Ini merupakan blog peribadi.

Segala ilmu,info,tips,gambar atau apa sahaja dalam blog ini adalah hak milik peribadi, dari pemerhatian dan sumber yang boleh dipercayai.
Tiada yang diambil dari sumber lain melainkan yang telah dikreditkan/dibacklinkkan/dinyatakan sumber asal dibawah setiap artikel bagi menghormati penulis/pemilik artikel asal.

Pemilik tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah dengan info yang anda kongsi di mana mana laman sosial.
Pendapat pemilik mungkin berubah mengikut nilai ilmu.
Mohon bertanya dahulu sebelum membuat sebarang spekulasi atau penyebaran maklumat. :)

Mohon tegur jika salah.
Terima kasih. :)

Official Blog Syira Lokman Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah